Aparte kerstspreuken

Het is weer bijna kerst en ondanks de digitale wereld waarin we momenteel leven, versturen en ontvangen we met kerst allemaal graag kaarten. Op kerstkaarten staat vaak een standaard tekst. Hartstikke leuk, maar nog leuker is het om aparte kerstspreuken op je kaarten te schrijven. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een aparte tekst voor op een kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Aparte kerstspreuken

Het bedenken van aparte kerstspreuken is niet altijd eenvoudig, daar kun je wellicht wel wat hulp bij gebruiken. Ben je op zoek naar kerstspreuken voor op de kerstkaarten die je dit jaar naar al je familie, vrienden en kennissen wil sturen, dan ben je op deze website aan het goede adres.

Hele aparte kerstspreuken voor op een kaartje

Op deze website vind je aparte kerstspreuken die je op je kerstkaarten kunt schrijven en waar je familie, vrienden en kennissen vast van op zullen kijken en blij van worden. Want de standaard tekst ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ kennen we zo langzamerhand wel. Dat is niet origineel, dus het is heel begrijpelijk dat je eens iets anders op je kerstkaarten wil schrijven. Aparte kerst spreuken hoef je niet zelf te verzinnen maar kun je vinden op deze website.

Kerstkaarten versturen was nog nooit zo leuk met deze ‘minder gebruikelijke’ kerst spreuken voor op de kerstkaarten. En wie weet ontvang je zelf ook wel kerstkaarten met aparte kerstspreuken.

Aparte kerstspreuken
Bron: Greetz

Aparte kerstspreuken voorbeelden.

Kerstmis is het seizoen om de vlam van gastvrijheid in de hal te ontsteken: de geniale vlam van de liefde in het hart

Kerst zwaait een toverstok over deze wereld: alles is zachter en mooier.

Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een bewustzijnstoestand. De werkelijke geest van kerstmis is gericht op het koesteren van vrede en goede wil en op het overvloedig te worden in barmhartigheid

Aparte kerstkaart tekst
Bron: Greetz
Voor op een kerstkaartje.
 • Van alle pakjes onder de kerstboom is vriendschap het mooiste geschenk
 • Er zijn drie stadia in het leven van de mens: hij gelooft in de Kerstman, hij gelooft niet in de kerstman en hij is de kerstman
 • Konijnen en hazen
  hopen met Kerst op Pasen
 • Als het kerstkindje is geboren, zijn de knolletjes bevroren.
 • Geef Kerst warme zonneschijn, met Pasen zal er nog houtvuur zijn

Kerstspreuken die apart zijn

Korte aparte kerstspreuken:

Volle maan met Kerstmis, volle schuur met augustus

Kerstmis is geen feest, als je schoonmoeder niet langs is geweest

Onder de boom daar is het gebeurd, daar is ons pa uit zijn broek gescheurd…

Kerstmis is een tijd waarin je heimwee krijgt, zelfs als je thuis bent

Meer aparte kerstwensen

 1. “Kerst, waar zelfs de sneeuwvlokken hun eigen unieke dans uitvoeren, alsof ze willen laten zien dat zelfs in de koudste tijden, individualiteit het mooiste kan zijn.”
 2. “In de kerstboom van het leven, hangen de ballen van herinneringen en de slingers van dromen. Moge jouw boom altijd schitteren, zelfs als de naalden van het leven vallen.”
 3. “Kerstmis is als een sprookje, maar dan met een knipoog naar de realiteit. Het is alsof de Kerstman zegt: ‘Je hebt misschien niet altijd alles wat je wilt, maar je hebt altijd wat je nodig hebt.'”
 4. “De kerstlichtjes twinkelen als de glimlachen van engelen die door de nacht fladderen. Misschien zijn ze wel op zoek naar de beste plek om hun kerstcadeautjes te verstoppen.”
 5. “Op kerstavond lijkt de wereld even op een groot feest, waarbij de sterren de lichtjes zijn en de maan de eregast. En in die feestvreugde dansen de dromen als feestmutsen op ons hoofd.”
 6. “Als sneeuwvlokken zijn wij allen verschillend, maar zodra ze landen, smelten ze samen tot een prachtig wit tapijt. Laten we deze kerst leren van de sneeuwvlokken en onze verschillen omarmen, zodat we samen een prachtige wereld kunnen vormen.”
 7. “Kerstmis is als een magische deken die de wereld bedekt. Onder die deken worden geheimen gedeeld, liefde verspreid en worden zelfs de meest onmogelijke wensen werkelijkheid. Dus laten we deze kerst onze dekens delen en de magie verspreiden.”
 8. “In de winterse stilte van kerstavond hoor je soms de meest onverwachte geluiden. Het zachte ritselen van cadeaupapier, het tinkelende geluid van lachende engelen, en soms, als je heel goed luistert, het zachte gesnurk van de kerstman die even rust neemt tussen zijn nachtelijke avonturen.”
 9. “Kerstmis is als een symfonie van vallende sterren en knisperende openhaardvuren. Elk moment is een noot, elke glimlach is een akkoord, en samen vormen ze een melodie die het hart verwarmt, zelfs op de koudste winterdagen.”
 10. “Laat ons kerst vieren met de vreugde van een kind dat zijn eerste cadeau ontdekt. Mogen we verwonderd zijn door de eenvoudige magie van lichtjes, geschenken en de liefde van hen die dicht bij ons staan.”
 11. “In de drukte van de feestdagen, laten we niet vergeten dat kerst niet alleen draait om het inpakken van cadeautjes, maar ook om het uitpakken van ons hart voor degenen die we liefhebben.”
 12. “Kerstmis is als een boek met lege pagina’s, wachtend om gevuld te worden met herinneringen. Laten we dit jaar een nieuw hoofdstuk schrijven, vol liefde, vrede en avonturen die ons hart verwarmen.”
 13. “Als de kerstboom de pen is waarmee we het verhaal van onze feestdagen schrijven, laten we dan zorgen dat elk ornament een kleurrijke zin toevoegt aan ons winterse verhaal.”
 14. “Kerstmis is het enige seizoen waarin sneeuwvlokken en glitters dezelfde taal lijken te spreken. Laten we deze magische taal omarmen en onze wereld bedekken met een laagje vreugde en betovering.”
 15. “Als de kerstman ooit advies zou geven, zou het waarschijnlijk zijn: ‘Wees altijd aardig, zelfs als je lijstje lang is. Je weet nooit wie er stiekem meeluistert.'”
 16. “In een wereld vol kerstverlanglijstjes, laten we niet vergeten dat de mooiste geschenken vaak niet in cadeaupapier zijn verpakt, maar in liefde, vriendelijkheid en momenten van oprechte verbondenheid.”
 17. “Kerstmis is als een toverstaf die de wereld betovert en ons herinnert aan de kracht van geloven. Dus laten we deze kerst geloven in wonderen, in elkaar, en in de magie van het seizoen.”
 18. “Als kerstballen onze wensen zouden kunnen vervullen, zouden de bomen fluisteren van vreugde en zouden de sterren hun plaats in de hemel delen met de meest stralende glimlach.”
 19. “Kerstlichtjes zijn als kleine herinneringen dat zelfs in het donkerste uur een sprankje hoop kan schijnen. Laten we deze kerst onze eigen lichtjes zijn, die de duisternis verdrijven en warmte brengen waar het nodig is.”
 20. “Op kerstochtend lijkt de wereld even stil te staan, alsof de natuur zelf een moment van verwondering deelt. Laten we deze stilte gebruiken om te luisteren naar de vreugde om ons heen en de harmonie van het seizoen te omarmen.”
 21. “Kerstmis is als een kleurboek waarin we de pagina’s van het afgelopen jaar kunnen omslaan en beginnen met het kleuren van nieuwe avonturen. Laten we samen een meesterwerk maken, gevuld met tinten van liefde, vreugde en vriendelijkheid.”
 22. “In de drukte van de feestdagen, laten we niet vergeten dat de ware betekenis van kerst niet kan worden ingepakt in glanzend papier, maar alleen kan worden gevoeld in de warmte van liefdevolle gebaren en oprechte verbondenheid.”
 23. “Kerstmis is als een knipoog van het universum, een herinnering dat zelfs in de koudste dagen van het jaar, de harten kunnen smelten door de warmte van vriendelijkheid en genegenheid.”
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*