Wijze kerstspreuken

Kijk jij ook zo uit naar kerstmis? De tijd waarin je je huis kan voorzien van een mooie kerstboom, kerstversiering en heel veel lichtjes. De tijd waarin je extra aandacht besteedt aan je familie en beste vrienden en vriendinnen. Om je familie, vrienden en kennissen het allerbeste te wensen tijdens de feestdagen en voor het nieuwe jaar, verstuur je natuurlijk graag kerstkaarten met wijze kerstspreuken. Bekijk hieronder de leukste teksten en wijze kerstwensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Wijze kerstspreuken voor 2023 – 2024

In de meeste kerstkaarten staat de tekst ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Natuurlijk is dat wat we elkaar wensen, maar wellicht ben je op zoek naar andere kerst spreuken voor in de kerstkaarten. Bijvoorbeeld wijze kerstspreuken die wat persoonlijker en origineler zijn. Dan ben je op deze website aan het goede adres.

Wijze kerstspreuken

Wijze kerstspreuken en kerstwensen

Op deze website vind je namelijk een heleboel verschillende kerst spreuken, waaronder wijze kerstspreuken voor in je kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen. Het kan best lastig zijn en veel tijd kosten om zelf kerstspreuken te bedenken, daarom helpen we je graag een handje. Door gebruik te maken van voorbeelden kun je de kerstkaartjes snel schrijven met veelal een eigen en unieke mooie tekst.

Kerst spreuken voor familie en vrienden

Het uitzoeken van wijze kerstspreuken voor in je kerstkaarten via deze website scheelt je een hoop denktijd maar is wel net zo persoonlijk. Niet alle wijze kerstspreuken zijn op iedereen van toepassing. Kies voor elk familielid en voor elke vriend of vriendin een speciale wijze kerst spreuk uit en je maakt je familie en vrienden gegarandeerd heel gelukkig met de feestdagen.

Wijze kerstspreuken
Bron kaartje: Greetz
Wijze kerst spreuken voorbeelden:
 • Wanneer Christus in de mens geboren en werkzaam wordt, gaan de waarheid en de wijsheid steeds sterker in hem stralen. Hij is zelf een spiegel van de geest geworden. Niets kan hem meer tegenhouden. Hij kent geen angsten meer, hij zal de wereld doorflitsen met zijn geestbeeld en zijn weten
 • Veel geluk, kracht en wijsheid in het nieuwe jaar
 • Vrede en hoop zal
  neerdalen met kerstmis door
  de komst van Jezus
  Zijn liefde verwarmt ons hart
  Hij geeft ons een geest van wijsheid
Wijze kerstwensen

Onze kerst tekst 2023
Voor een inspirerende kersttijd
waarin kracht en wijsheid
zorgen voor een succesvol nieuw jaar
met een goede gezondheid voorop

Veel geluk en wijsheid tijdens de kerstdagen en in het nieuwe jaar 2024

We wensen jullie een fijne kerst en een spetterend nieuw jaar.
Veel geluk in grote en kleine dingen maar bovenal geluk en wijsheid met elkaar

Als jij nu eens langs zou komen,
Wat zou me dat verblijden.
Kom met kerstmis dan heffen we
het glas op de goede, oude tijden

Wijze kerstspreuken en kerstwensen:

 1. Kerst is verlossing
  van het materiële
  diep binnen voelen
  wat nu echt belangrijk is
  hoe geven gelukkig maakt
 2. Onze nieuwjaarskaart
  voor bijzondere mensen
  met gelukwensen
  geluk in jullie leven
  en gelukkig met elkaar!

Voor op een kerstkaartje:

Speciaal voor jou is dit mijn wijze Kerstwens
oprecht en uit het hart
Gezondheid en heel veel geluk
en vreugde op je pad

Een wijs woord
En een vrolijk gedicht
Speciaal met kerstwensen
Aan jou gericht!

Meer wijze kerstteksten en zinnen

Kerst is niet alleen een tijd van feestelijke vieringen en vrolijke versieringen, maar ook een periode waarin we stilstaan bij waarden als liefde, vrede en wijsheid. Wijze kerstspreuken hebben de kracht om ons te herinneren aan de diepere betekenis van deze feestelijke periode. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die wijsheid en warmte uitstralen:

 1. “In de stille nacht van Kerstmis ontvouwt zich de ware betekenis van vrede, een geschenk dat we elkaar en de wereld moeten geven.”
 2. “De kerstboom straalt in volle pracht, maar zijn ware schoonheid ligt in de wijze lessen van vergeving, liefde en mededogen die hij ons leert.”
 3. “Laat het licht van de kerstster je pad verlichten en je hart vullen met wijsheid, want in die eenvoudige straal schuilt de kracht van eeuwige hoop.”
 4. “Kerst leert ons dat het niet gaat om de prachtige cadeaus, maar om het waardevolle geschenk van tijd, aandacht en liefde dat we aan elkaar geven.”
 5. “Net zoals de drie wijzen uit het oosten de ster volgden om de weg naar de pasgeboren koning te vinden, laten we in deze kerstperiode ons hart leiden door vriendelijkheid en compassie.”
 6. “De kerstbelletjes rinkelen niet alleen in de oren, maar ook in onze harten, waardoor de melodie van vreugde en harmonie weerklinkt.”
 7. “Een kerstkaars verliest geen licht door een ander te verlichten; het herinnert ons eraan dat het delen van vreugde en liefde ons eigen licht niet vermindert, maar juist doet stralen.”
 8. “In de winterse stilte van de kerstnacht vinden we de kracht van reflectie; laten we leren van het verleden, genieten van het heden en hopen op een stralende toekomst.”
 9. “Kerstmis is als een boek met lege pagina’s die we kunnen vullen met liefdevolle herinneringen, wijze beslissingen en vriendelijke daden.”
 10. “De kerstboom staat stevig geworteld in de grond, maar zijn takken reiken uit naar de hemel; zo zouden ook onze wortels in nederigheid liggen en onze daden de hoogten van goedheid bereiken.”
 11. “Een glimlach is als een fonkelende ster in de kerstnacht; het kost niets, maar het verlicht de duisternis van een ander hart.”
 12. “De wijsheid van Kerstmis ligt niet in grootse gebaren, maar in de eenvoudige daad van het koesteren van degenen die we liefhebben en het koesteren van vrede in ons eigen hart.”
 13. “Kerst brengt ons samen als een familie, niet alleen door bloedbanden, maar door de onzichtbare draad van liefde die ons allemaal verbindt.”
 14. “Net zoals een sneeuwvlok uniek is, zo zijn ook onze momenten van geluk, verdriet en liefde tijdens deze kerstperiode; laten we elk moment waarderen.”
 15. “De wijzen uit het oosten brachten geschenken, maar de grootste gaven van Kerstmis zijn onzichtbaar: liefde, vreugde, vrede en hoop.”
 16. “De kerstkrans is rond, symbolisch voor de oneindige cirkel van liefde en vriendschap die we delen met anderen; laten we deze cirkel steeds groter maken.”
 17. “Kerstmis herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nachten het licht van hoop en liefde nooit volledig verdwijnt; het wacht geduldig om opnieuw te schijnen.”
 18. “De winterkou omarmt de aarde, maar de warmte van menselijke genegenheid ontdooit harten en brengt mensen samen in liefde en begrip.”
 19. “Een kerstkaart is als een klein gedicht van vriendschap, een uitnodiging om te verbinden met anderen en de harmonie van het seizoen te delen.”
 20. “Moge de geur van versgebakken koekjes en de klanken van kerstliederen je herinneren aan de eenvoudige vreugde van het samenzijn en het delen van liefde.”
 21. “De sterren aan de hemel schitteren helder tijdens Kerstmis, maar de ware magie ligt in het creëren van sterren in de ogen van degenen van wie we houden.”
 22. “Kerstmis is als een sprookjesachtig verhaal dat elk jaar opnieuw wordt verteld; laten we de hoofdrolspelers zijn in het verhaal van liefde, vriendelijkheid en vrede.”
 23. “Net zoals de winter de natuur in een diepe slaap brengt, laat Kerstmis ons ontwaken voor de schoonheid van het leven en de kostbaarheid van elk moment.”
 24. “De kerststal herinnert ons eraan dat zelfs in de eenvoudigste omstandigheden, liefde en vreugde kunnen bloeien; laten we onze harten openen voor de eenvoudige vreugde van het bestaan.”
 25. “Kerstmis is niet alleen een dag, maar een houding van het hart; laten we het hele jaar door de geest van Kerstmis koesteren en delen met anderen.”
 26. “Net zoals de sneeuw de wereld bedekt met een deken van puurheid, laat Kerstmis ons hart bedekken met de zuiverheid van liefde en vergeving.”
 27. “De beste cadeaus komen niet uit winkels, maar uit het hart; laten we tijdens deze kerstperiode waarde hechten aan de eenvoudige en oprechte geschenken van liefde en vriendschap.”
 28. “Kerst is als een magisch tapijt dat ons meeneemt naar de betoverende wereld van hoop, geloof en liefde; laten we samen deze reis maken.”
 29. “In de schittering van kerstlichtjes vinden we de reflectie van onze eigen innerlijke gloed; laten we ons licht schijnen in de wereld en de duisternis verdrijven.”

Leuk artikel? Delen stellen wij op prijs. Vragen of een mooie kersttekst toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*