Kerst spreuken en wijsheden

De tijd waar we allemaal het hele jaar naartoe leven is de tijd van kerstmis. Ze zeggen niet voor niets dat kerstmis de mooiste tijd van het jaar is. Met kerstmis kunnen we elkaar verrassen, van elkaar genieten en daarbij vooral alle ellende even vergeten. Met kerst versturen en ontvangen we graag kerstkaarten met Kerst spreuken en wijsheden. Bekijk hieronder een overzicht met prachtige wensen en andere teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerst spreuken en wijsheden voor op een kerstkaartje.

In vrijwel elke kerstkaart staat de standaard tekst ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Natuurlijk wensen we elkaar dat allemaal, maar we willen ook wel eens een kerstkaart ontvangen met een persoonlijke tekst. Kijk voor kerst spreuken en wijsheden eens rustig rond op deze website. We hebben de mooiste kerst spreuken en wijsheden voor je op een rijtje gezet.

Kerstspreuken
Bron: Greetz

Voor familie en vrienden.

Zoek de mooiste en meest toepasselijke kerst spreuken en wijsheden uit en verras je familie, vrienden en kennissen met een hele persoonlijke kerstwens. Iets wat je zelf leuk vindt om te krijgen, vindt een ander ongetwijfeld ook leuk om van jou te krijgen. Wees daarom eens origineel bij het versturen van kerstkaarten en schrijf de kerstkaarten voor je familie, vrienden en kennissen vol met bijzondere en originele kerst spreuken en wijsheden.

Originele spreuken voor de kerst:

Succes gegarandeerd en met een beetje mazzel doet goed voorbeeld volgen en ontvang je zelf ook kerstkaarten met bijzondere en originele kerst spreuken en wijsheden. Dan kan je kerst niet meer stuk!

Kerst spreuken en wijsheden
Bron = Greetz.nl

Kerst spreuken en wijsheden voorbeelden:

 • Eén dag in de wolken geeft je een zalig gevoel.
  Zo wensen wij jullie 365 zalige dagen toe.
  Vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar
 • Wij wensen je
  een vrolijke Kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk
 • With all good wishes for Christmas
  and every happiness
  in the coming year
  from [naam]

Kerstwijsheden

Vergeet het afgelopen jaar
trek uw handen uit het haar
Want nu gaat het beginnen
In [jaartal] zullen we wel winnen
Gezondheid, liefde en geluk,
Je zal zien onze hoop kan niet meer stuk!

Veel vriendschap en vrede toegewenst met Kerstmis
En voor [jaartal] al het beste, het mooiste wat er is
Ik wens jullie een kerst vol vrede
en een jaar zonder verdriet of tegenslag
Mogen de dagen, weken, maanden
gevuld zijn met liefde en een lach

Het is weer kerst
dan zijn we blij
het is weer nieuwjaar
oh wat fijn
Zalig uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar

Kerst spreuken en wijsheden nieuwjaar

Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
als teken dat ik heel veel van je hou
om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken
want dat is allemaal speciaal voor jou!

Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
maak elke dag een tikkeltje bijzonder
voor iedereen het beste en het mooiste wat er is
en telkens weer een ander prachtig wonder

Meer kerstwijsheden en spreuken

Kerst brengt niet alleen vreugde en gezelligheid, maar ook diepe wijsheden en betekenisvolle spreuken die ons herinneren aan de kernwaarden van het leven. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen met kerstspreuken en wijsheden:

 1. “In de stille nacht van Kerstmis weerklinkt de grootste wijsheid: liefde is het mooiste geschenk dat we elkaar kunnen geven.”
 2. “De kerstboom staat symbool voor de kracht van het leven, met zijn groene takken die zelfs in de koudste winter overleven. Zo is ook liefde een bron van warmte in de donkerste dagen.”
 3. “Kerstmis herinnert ons eraan dat de mooiste geschenken niet onder de boom liggen, maar in de harten van vrienden en familie.”
 4. “Net zoals elke sneeuwvlok uniek is, zo is ook elk moment van liefde en vreugde tijdens Kerstmis een unieke ervaring om te koesteren.”
 5. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarin we beseffen dat de grootste rijkdommen niet in materiële zaken liggen, maar in de liefde en warmte die we delen.”
 6. “De ster van Bethlehem wijst ons niet alleen de weg naar een stal, maar ook naar de eenvoudige vreugde van het delen en geven.”
 7. “Een kaars verliest niets door zijn vlam te delen. Zo verliezen we niets door liefde en vriendelijkheid te delen tijdens de kerstdagen.”
 8. “Kerstmis herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nacht van het jaar, de kleinste lichtjes de duisternis kunnen doorbreken.”
 9. “De betekenis van Kerstmis ligt niet in de overdaad aan cadeaus, maar in de overvloed van liefde die we met elkaar delen.”
 10. “Net zoals de herders hun kudden achterlieten om het Kind in de kribbe te zien, herinnert Kerstmis ons eraan om tijd vrij te maken voor wat werkelijk belangrijk is.”
 11. “Kerstmis is de tijd om bruggen te bouwen en muren af te breken, om verbondenheid te vieren en vrede te omarmen.”
 12. “De kerstster straalt helder aan de hemel, maar ook in onze harten wanneer we liefde en vriendelijkheid verspreiden.”
 13. “Tijdens de kerstdagen mogen we niet vergeten dat het niet gaat om de prachtige verpakking, maar om de liefde die in het geschenk zit.”
 14. “Kerstmis herinnert ons eraan dat de meest waardevolle schatten niet van goud en zilver zijn, maar van liefde en vriendschap.”
 15. “Net zoals de drie wijzen hun geschenken met zorg kozen, laten ook wij tijdens Kerstmis onze liefde en zorgvuldigheid spreken.”
 16. “De kerstboom is een symbool van hoop, met zijn groene takken die blijven groeien, zelfs in de kou. Zo geeft hoop ons de kracht om door te gaan, zelfs in moeilijke tijden.”
 17. “Kerstmis leert ons dat het niet draait om perfectie, maar om de liefde en warmte die we delen, zelfs in onze imperfecties.”
 18. “Net zoals de nacht voor de dageraad wijkt, zo brengt Kerstmis de belofte van een nieuw begin en een hoopvolle toekomst.”
 19. “Licht een kaars aan en verspreid warmte. Zo kunnen kleine daden van vriendelijkheid tijdens Kerstmis grote veranderingen teweegbrengen.”
 20. “Kerstmis herinnert ons eraan dat de grootste schat niet onder de boom ligt, maar in de harten van degenen die we liefhebben.”

Dit is een selectie van originele en zeer populaire kerst spreuken en wijsheden. Heb je er zelf één gevonden die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*