Grappige kerst spreuken

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan, namelijk de tijd van kerstmis! Met kerstmis vergeten we even al onze ellende en zijn we samen één. Met kerst versturen en ontvangen we natuurlijk graag kerstkaarten met mooie en grappige kerst spreuken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Grappige kerst spreuken

Behalve de standaard ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’, willen we onze familie, vrienden en kennissen ook wel eens op een originele manier een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen. Dat hoeft niet altijd even serieus te zijn maar mag ook grappig zijn.

Grappige kerst spreuken

Grappige kerst spreuken voor familie en vrienden

Wat dacht je van grappige kerst spreuken voor in je kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen? Daar worden ze vast en zeker blij van! Vind je het lastig om zelf deze soort kerstspreuken te bedenken? Geeft niks, deze website helpt je bij het vinden van de kerstspreuken voor in een kerstkaartje. Je kunt voor al je familie, vrienden en kennissen een eigen kerstspreuk uitzoeken die gegarandeerd op de lachspieren zal werken. Lachen is gezond, wat willen we nog meer!?

Persoonlijke en grappige kerst spreuken

Maak je familie, vrienden en kennissen gelukkig met een persoonlijke kerstkaart met daarin een grappige kerst spreuk. En wie weet ontvang je zelf ook wel kerstkaarten met grappige kerst spreuken. Want goed voorbeeld doet volgen! Fijne kerst!

Grappige kerstwensen
Bron: Greetz

Grappige kerst spreuken voorbeelden:

 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Een paar woorden om te zeggen
  dat ik heel veel van je hou
  en geloof me ik beloof je
  na de kerst dan kom ik gauw
Grappige kerst spreuken kerstkaartje

Als de kerstman plots
veel jonger lijkt dan jij
dan zal een nieuwe bril niet helpen
er is geen twijfel mogelijk
accepteer dat je ouder wordt

Als op kerstavond
een dikke man jou meeneemt
wees dan gerust
ik heb jou gevraagd als kerstgeschenk
leuke kerstdagen toegewenst

Wij wensen je een vrolijke Kerst
vol warmte en licht

Het jaar kan niet meer stuk
en voor het nieuwe jaar gezondheid,
plezier en veel geluk

Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
en dat komt helemaal alleen door jou!

Wij wensen jullie
Een vrolijk eind
Een goed begin
Een heel nieuw jaar volkomen naar je zin

Meer grappige kerstwensen

 1. “Moge je kerstboom recht staan, net als je schoonmoeder probeert te blijven tijdens het kerstdiner!”
 2. “Ik vroeg de kerstman om een sixpack voor Kerstmis. Nu zit ik hier te wachten op bier, maar ik denk dat hij dacht aan buikspieren. Oeps!”
 3. “Ik heb besloten om dit jaar zelf de kerstman te zijn. Ik ben begonnen met het eten van koekjes en melk. Ik houd je op de hoogte van mijn voortgang!”
 4. “Kerstgroeten van de persoon die de kerstverlichting niet kan onderscheiden van een ingewikkelde knoop. Moge je lichten minder in de war zijn dan mijn leven!”
 5. “Moge je kerstcadeaus net zo goed zijn verpakt als je excuses na het kerstdiner!”
 6. “Dit jaar ga ik op dieet na de feestdagen. Maar voor nu, laten we genieten van de kerstkoekjes, chocolade en alles wat binnen handbereik is!”
 7. “Kerstmis is de enige keer van het jaar dat mensen liefdevol hun armen om elkaar heen slaan en elkaar vragen: ‘Waar is de afstandsbediening?'”
 8. “Ik heb zo veel gewicht verloren dit jaar, dat de kerstman overweegt om me in te huren als rendier. Ik ben nu officieel Rudolf 2.0!”
 9. “Moge je kerstcadeaus groter zijn dan je eindejaarsbonus en je vrede op aarde vinden, zelfs als je de afstandsbediening niet kunt vinden.”
 10. “Dit jaar heb ik besloten om in plaats van cadeaus uit te delen, mijn goede humeur te delen. Wie heeft er tenslotte cadeaus nodig als je mijn geweldige gezelschap hebt?”
 11. “Ik wacht nog steeds op mijn elfen om mijn kerstinkopen te doen. Ze moeten vastzitten in het verkeer. Elf files zijn echt een probleem rond deze tijd van het jaar!”
 12. “Kerst is de enige tijd van het jaar waarin je kunt zeggen: ‘Het is beter te geven dan te ontvangen’, en iedereen knikt alsof je net het geheim van het universum hebt onthuld.”
 13. “Ik heb mijn kerstcadeaus al ingepakt met zoveel liefde dat de inpakpapierindustrie overweegt me als woordvoerder aan te nemen. Ik noem het ‘liefdevol inpakken met een vleugje sarcasme’.”
 14. “Moge je kerst net zo helder zijn als de lichten op het huis van de buurman, die hun huis kunnen zien vanuit de ruimte!”
 15. “Dit jaar ga ik een nieuw record proberen te vestigen: het snelste cadeau-uitpakrecord. Ik begin met mijn eigen cadeaus!”
 16. “Ik vroeg de kerstman om geduld voor mijn familie. Hij stuurde me een fles wijn. Hij begrijpt me!”
 17. “Mijn kerstboom en ik hebben veel gemeen – we zijn beide een beetje scheef en versierd met onhandige ornamenten.”
 18. “Kerst is de tijd van het jaar waarin mijn dieet zich transformeert in ‘die-eet’ en mijn diepe voornemens veranderen in ‘eet-ernstige verlangens’.”
 19. “Ik heb mijn kerstinkopen online gedaan. Nu hoop ik alleen dat al mijn cadeaus op tijd aankomen en dat ik niet per ongeluk mezelf heb gekocht in een moment van online winkelwoede.”
 20. “Moge je kerstdiner net zo smakelijk zijn als de beschrijving op het menu van het restaurant. En moge je darmen sterker zijn dan je vermoedens over wat er echt in de saus zit!”
 21. “Kersttip: Als je jezelf dit jaar wilt verrassen, probeer dan niet je cadeaus te raden. Ik deed het vorig jaar en verraste mezelf met sokken in plaats van chocolade. Geen goede ruil!”
 22. “Dit jaar ben ik vastbesloten om de kerstman niet in verlegenheid te brengen door hem mijn lijst met goede voornemens te geven. Ik zal hem alleen vertellen waar hij mijn cadeaus kan achterlaten.”
 23. “Moge je kerst net zo vrolijk zijn als een kind dat ontdekt dat schoolvakantie eindeloos lijkt. En moge je net zoveel plezier hebben als een volwassene die ontdekt dat de koekjes voor de kerstman niet zijn opgegeten door de kinderen!”
 24. “Dit jaar ben ik van plan om mijn kerstcadeaus te recyclen. Dus als je een cadeau krijgt dat lijkt op wat ik je vorig jaar heb gegeven, doe alsof je verrast bent. Het is de gedachte die telt, toch?”
 25. “Moge je kerstfeest net zo bruisend zijn als mijn kerstchampagne – veel belletjes en een lichte neiging om te knallen op onverwachte momenten!”
 26. “Kerst is de enige tijd van het jaar waarin het acceptabel is om te zeggen: ‘Nee, ik wil echt niets voor Kerstmis’, en dan stiekem te hopen dat je het nieuwste gadget, een spa-vakantie en een puppy krijgt.”
 27. “Ik probeerde mijn kerstboom te versieren met humor, maar nu hangen er overal lachende kerstballen. Ik denk dat ik iets verkeerd heb begrepen.”
 28. “Moge je kerst net zo magisch zijn als de dag dat je erachter kwam dat je kon toveren met de afstandsbediening, en dat je alles kon laten verdwijnen behalve de kruimels op de bank.”
 29. “Dit jaar ben ik van plan om kerstliederen te schrijven met mijn eigen persoonlijke touch. Het eerste nummer heet ‘Ik zag mama kussen met de kerstman en nu willen mijn ouders een echtscheidingsadvocaat bellen’.”
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*