Kerst spreuken en wensen

Een tijd waar we met z’n allen lang naar uitkijken is kerstmis. Eén keer per jaar gaan we los met versiering, verlichting, kerstkaarten etc. Een tijd waarin we alle ellende even vergeten en alleen maar genieten en elkaar kerst spreuken en wensen geven. Dat is kerstmis.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerst spreuken en kerstwensen voor deze kerstperiode

Ondanks de digitale wereld waarin we momenteel leven, sturen en ontvangen we graag kerstkaarten. In vrijwel iedere kerstkaart staat ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’, maar we wensen elkaar graag op een bijzondere en originele manier het allerbeste toe. Dat kan met kerstspreuken en kerstwensen.

Kerstspreuken en wensen

Speciaal voor een kerstkaartje

Op deze website vind je een heleboel kerst spreuken en wensen, in alle soorten en maten, van liefdevol tot grappig. Voor ieder wat wils. Neem even de tijd om rustig te kijken op deze website en zoek voor je familie, vrienden en kennissen persoonlijke kerst spreuken en wensen uit. Zo kun je al je familie, vrienden en kennissen op een bijzondere en originele manier verrassen.

Verschillende kerst spreuken en wensen

Met deze kerstwensen kun je alle mensen in je omgeving een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen op een bijzondere en originele manier. En wie weet vinden de mensen het zo leuk dat ze jouw een kerstkaart met persoonlijke kerst spreuken en wensen terug sturen. Daar doe je het toch voor?!

Kerst spreuken en wensen
Bron: Greetz
Kerst spreuken en wensen voorbeelden:

Dat vrede jullie deel mag zijn
voorspoed, liefde, harmonie
mogen uren, dagen, maanden
worden tot een symfonie

Kerst brengt vreugde in je leven
Al is het maar voor even
De lucht vult zich met zoete geuren
Dat zelfs wonderen kunnen gebeuren

Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
maak elke dag een tikkeltje bijzonder
Voor iedereen het beste en het mooiste wat er is
en telkens weer een ander prachtig wonder

Kerstwensen
Bron: Greetz
Kerstwensen en spreuken
 • Ik wens je een jaar
  als een alfabet
  met alle letters van A tot Z
  van Arbeid, Blijheid, Creativiteit
  tot Zegen, Zon en Zaligheid
 • Kerstklokjes die klinken
  kerstlichtjes die blinken
  een boodschap van peis en vree
  geven wij met deze kerstwens mee
  laat deze ster helder en klaar
  Ons leiden naar een
  Gelukkig Nieuwjaar

Kerst spreuken en kerstwensen voor een kerstkaartje:

De uren vliegen voorbij
Een jaar is verdwenen
voor jou en voor mij
We wensen elkaar
Prettige Kerstdagen
en een gelukkig nieuwjaar!

Fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar!
dat zeggen we nonchalant tot elkaar.
Een paar simpele woorden, snel gezegd.
Maar ik meen ze wel oprecht

Sprankelend zilver, glanzend goud
kerstfeest voor mij is
liefde en vergiffenis
geuren uit het dennenwoud

Meer kerstwensen en teksten

Kerst is een bijzondere tijd van het jaar, doordrenkt van warmte, vreugde en saamhorigheid. Het is een periode waarin we samenkomen met geliefden, genieten van feestelijke lekkernijen en reflecteren op het afgelopen jaar. Het uitwisselen van kerstwensen en spreuken is een prachtige traditie die de essentie van deze feestelijke periode vastlegt. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je kerstgroeten over te brengen:

 1. “Moge het fonkelen van de kerstlichtjes in je huis de vreugde weerspiegelen die je in je hart draagt. Een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 2. “In deze magische tijd van het jaar wens ik je lichtpuntjes in donkere dagen, liefde die nooit vervaagt en een kerst vol betovering. Laat de warmte van deze feestdagen je hart verwarmen.”
 3. “Kerstmis is de tijd van delen, liefhebben en vergeven. Moge deze feestdagen gevuld zijn met momenten van vreugde, harmonie en onvergetelijke herinneringen. Een zalig kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 4. “Een sneeuwvlok is een van de meest fragiele creaties, maar kijk wat ze samen kunnen doen als ze neervallen! Laten we deze kerst leren van de sneeuwvlokken en samen iets moois creëren. Een gezegend kerstfeest voor jou en je gezin.”
 5. “Moge het geluid van vrolijk gelach en het gevoel van samenzijn je huis vullen tijdens deze kerstperiode. Dat de komende dagen gevuld zijn met liefde, warmte en onvergetelijke momenten. Een zalige kerst en een voorspoedig nieuwjaar!”
 6. “Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel van liefde, hoop en vrede. Mogen deze gevoelens je omringen tijdens deze feestelijke dagen en blijven bij je gedurende het hele nieuwe jaar. Fijne kerstdagen!”
 7. “Een kerstboom zonder lichtjes is als een hart zonder liefde. Mogen jouw dagen tijdens deze feestdagen stralen met liefde, vreugde en warmte. Een stralend kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst!”
 8. “Tijdens deze betoverende kerstdagen wens ik je niet alleen cadeautjes onder de boom, maar vooral liefde in je hart en vrede in je ziel. Moge de ware betekenis van kerst je vervullen met blijdschap.”
 9. “Kerst herinnert ons eraan dat het niet draait om wat onder de boom ligt, maar wie er omheen staat. Mogen de mensen die je liefhebt dicht bij je zijn en de echte schatten van deze feestdagen zijn. Vrolijk kerstfeest!”
 10. “Een kerstkaars brandt voor een korte tijd, maar de warmte en het licht dat het verspreidt, blijven lang bij ons. Moge jouw hart ook zo stralen en de liefde verspreiden tijdens deze kerstdagen. Een liefdevol kerstfeest en een hoopvol nieuwjaar!”
 11. “Kerstmis is een tijd van geven, niet alleen van cadeautjes, maar ook van aandacht, vriendelijkheid en begrip. Laten we deze feestdagen gebruiken om te koesteren wat werkelijk belangrijk is. Een gezegende kerst en een gelukkig nieuwjaar!”
 12. “Mogen de klanken van kerstliederen je huis vullen en je hart verwarmen. Laat deze kerst gevuld zijn met harmonie, vreugde en het gezelschap van dierbaren. Een zalige kerst en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst!”
 13. “Kerstmis is als een magische deken die de wereld in warmte hult. Moge deze magie je omringen en de komende dagen vervullen met wonderen. Een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 14. “Tijdens deze kerstdagen wens ik je niet alleen vrede in de wereld, maar ook vrede in je hart. Moge liefde en harmonie je pad verlichten en je leven verrijken. Een zalig kerstfeest voor jou en je geliefden!”
 15. “Kerstmis is het perfecte moment om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Moge deze feestdagen gevuld zijn met dankbaarheid voor wat is en hoop voor wat komen gaat. Fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!”
 16. “Een kerstkaart kan slechts een klein gebaar lijken, maar het draagt de warmste wensen van mijn hart. Moge deze kerstkaart een glimlach op je gezicht toveren en je herinneren aan de waardevolle momenten van het afgelopen jaar. Een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!”
 17. “In de stille nacht van kerst weerklinkt de boodschap van vrede en hoop. Mogen deze woorden resoneren in je hart en je begeleiden naar een nieuw jaar vol mogelijkheden. Een gezegende kerst en een voorspoedig nieuwjaar gewenst!”
 18. “Kerst is de tijd waarin de wereld zich hult in een deken van sneeuw, en harten worden verwarmd door liefde. Moge deze feestdagen jouw hart verwarmen en je omringen met liefdevolle mensen. Vrolijk kerstfeest!”
 19. “Een kerstgroet is als een warme knuffel die de afstand overbrugt. Ook al zijn we misschien ver weg, mijn gedachten en wensen zijn dichtbij. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar, zelfs op afstand!”

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je het artikel leuk en eventueel nuttig? Deel dit dan met anderen op social media.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*