Originele kerstspreuken

Met de kerst versturen en ontvangen we graag kerstkaarten. Dat kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld ouderwets via de post maar ook via e-mail, Facebook of Whatsapp. Maak een kerstkaart voor je familie, vrienden en kennissen zo persoonlijk mogelijk door de kerstkaart te voorzien van originele kerstspreuken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Originele kerstspreuken voor 2023 – 2024

Een originele kerstspreuk is een spreuk die niet op iedereen van toepassing is maar wel op de persoon naar wie je de spreuk schrijft. Je geeft hem of haar daarmee het gevoel dat hij of zij heel speciaal voor je is, dat je van hem of haar houdt en dat je moeite hebt gedaan om hem of haar een zo persoonlijk mogelijke kerstkaart te sturen met daarin kerstspreuken die origineel van aard zijn.

Originele kerstspreuken

Originele kerstspreuken en kerstwensen

Een originele kerstspreuk is ook een spreuk die je niet in iedere kaart tegenkomt. ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ kennen we allemaal al wel en is niet meer origineel. Een zelf verzonnen of speciaal voor een bepaald persoon geselecteerde kerst spreuk is wel heel origineel. Door originele kerstspreuken en kerstwensen in je kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen te schrijven, maak je de meest belangrijke mensen om je heen enorm gelukkig. En dat is toch wat we graag doen met kerstmis?

Natuurlijk is het ook leuk om kerstkaarten met originele kerstspreuken te ontvangen en wie weet gebeurt dat wel als je zelf het goede voorbeeld geeft. Laat je niet weerhouden en ga direct aan de slag. Je vindt ze op deze pagina. Veel succes en alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Originele kerstspreuken
Bron: Greetz

Originele kerstspreuken voorbeelden:

Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar
vol geluk, gezelligheid
en warme vriendschap voor elkaar!

Kerstmis is
liefde in een wereld van vrede
Kerstmis belooft
steeds opnieuw dat het morgen beter wordt

Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
Oprecht en uit het hart
Gezondheid en heel veel geluk
En vreugde op je pad

Originele kerstkaart
Bron: Greetz
Originele kerstspreuken
 • Op de drempel van 2024 danken wij u
  voor het in ons gestelde vertrouwen
  en de prettige samenwerking
  Wij wensen u goede kerstdagen
  en een gelukkig en gezond 2024.
 • Wees blij met Kerstmis
  en vier het met elkaar
  want Kerstmis komt maar
  eens per jaar!
Originele kerstspreuken en kerstwensen:
 1. Wij wensen met heel ons hart
  dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort
  met warmte in de koude winter
  een lichtje in de duisternis
  Veel geluk in 2024
 2. Fijne kerstdagen en een gelukkig 2024.
  Zalig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
 3. Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede

Originele kerstspreuken voor op een kerstkaartje:

Één lichtje is sterker dan de duisternis om je heen

Een sterretje met een blij bericht: Kerstmis is in zicht!

Wij wensen je
een vrolijke kerst vol warmte en licht
dan kan die niet meer stuk
en voor het nieuwe jaar
gezondheid, plezier en veel geluk

Buiten giert de wind
binnen is het gezellig
knus rond de kerstboom
pakjes wachten geduldig
op onze lieve vrienden

Originele kerstteksten en wensen

 1. “Mogen je kerstdagen net zo sprankelend zijn als de lichtjes in de kerstboom en gevuld met warmte die zelfs de koudste winterdag doet vergeten. Vrolijk kerstfeest!”
 2. “In deze feestelijke tijd van het jaar, wens ik je niet alleen vreugdevolle kerstdagen maar ook een nieuw jaar vol dromen die uitkomen en avonturen die de wereld nog mooier maken. Merry Christmas en een gelukkig nieuwjaar!”
 3. “Moge de magie van kerst niet alleen in de geschenken onder de boom liggen, maar ook in de vreugde van samenzijn en het delen van mooie momenten met geliefden. Fijne feestdagen!”
 4. “Net zoals sneeuwvlokken uniek en prachtig zijn, zo ook jouw kerstwensen. Mogen ze speciaal zijn en een glimlach op het gezicht van de ontvanger toveren. Een betoverende kerst gewenst!”
 5. “Kerst is niet alleen een tijd van cadeautjes en feestmaal, maar ook een moment om stil te staan bij de wonderen van het afgelopen jaar en hoopvol uit te kijken naar wat de toekomst brengt. Vrolijke kerstdagen en een schitterend nieuwjaar!”
 6. “Laat de kerstbellen niet alleen klinken in je oren, maar ook in je hart. Moge de melodie van vrede en liefde je omringen tijdens deze feestelijke periode. Gelukkig kerstfeest!”
 7. “Kerst is het perfecte moment om herinneringen te maken die een leven lang meegaan. Laten we samen proosten op warme momenten, gelach en de betekenis van echte vriendschap. Cheers op een onvergetelijke kerst!”
 8. “Terwijl de kaarsen branden en de kerstster aan de hemel schittert, hoop ik dat je omringd wordt door de warmte van familie en vrienden. Een stralende kerst en een sprankelend nieuwjaar toegewenst!”
 9. “In plaats van sneeuwvlokken wens ik je deze kerst liefdevolle knuffels, hartverwarmende gesprekken en momenten van pure vreugde. Moge je dagen gevuld zijn met liefde en licht. Prettige feestdagen!”
 10. “Kerst draait niet om wat onder de boom ligt, maar om wie er naast je staat. Mogen je dagen gevuld zijn met liefde, warmte en de magie van samenzijn. Fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar!”
 11. “Terwijl de winterkou zich buiten verspreidt, laat de warmte van kerst je hart verwarmen. Moge deze feestdagen gevuld zijn met momenten van geluk, vrede en liefde. Vrolijk kerstfeest!”
 12. “Laat ons deze kerst niet vergeten om dankbaar te zijn voor de kleine dingen die ons leven bijzonder maken. Mogen je dagen gevuld zijn met liefde, licht en lachende gezichten. Prettige kerstdagen!”
 13. “Net zoals de kerstster wijst naar een nieuw begin, hoop ik dat deze feestdagen het begin zijn van een jaar vol prachtige avonturen en vervulde dromen. Een schitterend kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”
 14. “Mogen de lichtjes in de kerstboom niet alleen schijnen in de woonkamer, maar ook in je hart. Een sprankelend kerstfeest gewenst vol vreugde en warmte.”
 15. “Kerst is de tijd van het jaar waarin we niet alleen cadeautjes uitwisselen, maar ook glimlachen, liefde en vreugde. Mogen je dagen gevuld zijn met alles wat het leven mooi maakt. Gelukkige kerst!”
 16. “In de drukte van de feestdagen is het belangrijk om even stil te staan en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Mogen deze kerstdagen gevuld zijn met vrede, liefde en geluk.”
 17. “Kerst is als een magisch sprookje waarin dromen werkelijkheid worden. Moge deze feestdagen gevuld zijn met betoverende momenten en het begin van een nieuw hoofdstuk vol vreugde. Fijne kerst!”
 18. “Laat ons deze kerst niet alleen de kaarsen aansteken, maar ook de harten van degenen om ons heen. Moge de warmte van liefde en vriendschap de koude winterdagen verdrijven. Prettige feestdagen!”
 19. “Terwijl de sneeuw zachtjes neerdaalt, wens ik je een kerst die net zo sereen is. Moge je omringd zijn door liefde en warmte en mag het nieuwe jaar je overvloedig zegenen. Gelukkige kerstdagen!”
 20. “Kerst is de tijd van het jaar waarin we de ware betekenis van vrijgevigheid en liefde ontdekken. Moge jouw hart gevuld zijn met de vreugde van het geven en het ontvangen. Een stralend kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”

Heb je een mooie en originele kerstwens die je wilt toevoegen aan deze pagina? Vul dan onderstaand formulier in. Wij stellen het delen van de pagina erg op prijs.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*