Kerstspreuken voor kerstkaarten

De mooiste tijd van het jaar is weer in aantocht, namelijk kerstmis. Een drukke maar vooral gezellige periode waarin we genieten van onze familie en vrienden, lekker eten en leuke dingen ondernemen. Bij kerstmis horen kerstkaarten en daarbij horen ook mooie kerstspreuken. Het bedenken van mooie, bijzondere en originele kerstspreuken voor kerstkaarten is niet altijd makkelijk.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Het liefst wil je voor ieder familielid en iedere vriend of vriendin een persoonlijke kerstspreuk in een kerstkaart schrijven, maar dat lijkt makkelijker dan het is. Daar kun je waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken en dat is wat we je bieden middels deze website. Op deze website vind je leuke, mooie, grappige, persoonlijke, originele en bijzondere kerstspreuken voor kerstkaarten. Veel plezier met het uitzoeken!

Originele kerstkaarten spreuken

Zo hoef je er zelf niet lang over na te denken maar kun je voor iedereen een persoonlijke kerst spreuk voor in de kerstkaart uitzoeken. Nadat je deze website rustig doorgelezen hebt met kerstspreuken kun je al je kerstkaarten voor familie, vrienden en kennissen vol schrijven met de mooiste teksten, wensen en spreuken.

Kerstspreuken voor kerstkaarten

Nieuwjaarswensen en kerstspreuken voor kerstkaarten.

Je maakt je familie, vrienden en kennissen er ongetwijfeld heel blij mee, het is tenslotte eens wat anders dan de standaard spreuk ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ en met een beetje mazzel ontvang je zelf ook kerstkaarten met mooie kerstspreuken.

Kerstspreuken voor kerstkaarten
Bron afbeelding: Greetz.nl

Voorbeelden:

 • Mooie sneeuw en warm licht dat is fijn aan kerstmis want samen zijn met je familie is het beste aan kerstmis lekker eten hoort er ook bij maar samen bij elkaar zijn dat is het voor mij
 • ik ging naar buiten het sneeuwde ,
  ik geeuwde ik was moe en zag een koe loeien in de wei iedereen was blij en daar kwam kerstman hoh hoh en ik zei zo zo
 • Wat zou kerstmis zonder mooie boom zijn ?
  Wat is een winter zonder kou ?
  alles is niets zonder jouw
Kerstkaart met foto
Bron: Greetz
Kerstspreuken voor kerstkaarten

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede.

Sterretjes twinkelen
Kerstbellen rinkelen
Duizenden engeltjes op een rij
maar de liefste dat ben jij!

Wij wensen u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Er zijn drie stadia in het leven van de mens: hij gelooft in de kerstman, hij gelooft niet in de kerstman en hij is de kerstman.

Bijzondere kerstspreuken voor kerstkaarten:

Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.

Heel veel warmte met kerst
Heel veel vertrouwen en gezelligheid in huis
Heel veel liefde en vriendschap
Heel veel geluk en geborgenheid thuis

Kerstmis is
liefde in een wereld van vrede
Kerstmis belooft
steeds opnieuw dat het morgen beter wordt

Kerstwensen en Kerstspreuken voor kerstkaarten:

We komen tot rust
bij een glaasje rode wijn
tijd voor dankbaarheid
kerst is een hergeboorte
die onze vriendschap verdiept

De gezellige kerstsfeer, vraag het eens aan de kalkoen.

Een muur vol kerstkaarten van verre vrienden, achter die muur zit een goede buur.

Meer kerstwensen voor op kerstkaartjes

Kerst is een tijd van vreugde, liefde en samenzijn. Het is een seizoen waarin mensen hun harten openen voor elkaar en genieten van de warmte van familie en vrienden. Om de feestelijke sfeer te omarmen, zijn kerstspreuken een geweldige manier om je goede wensen en positieve energie met anderen te delen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen van kerstspreuken die de geest van het seizoen weerspiegelen:

 1. “Moge de fonkelende lichtjes van de kerstboom je pad verlichten en je huis vullen met warmte en vreugde.”
 2. “Kerst brengt niet alleen cadeautjes onder de boom, maar ook liefde in ons hart en vreugde in onze ziel.”
 3. “Laat de magie van Kerstmis je omringen en de glimlach op je gezicht toveren. Een tijd van betovering en verwondering is aangebroken.”
 4. “In deze feestelijke tijd van het jaar, mogen vrede en geluk je hart vervullen. Een zalig kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 5. “Kerst is niet compleet zonder de warmte van vriendschap en de liefde van familie. Moge je omringd zijn door dierbaren tijdens deze speciale dagen.”
 6. “De geur van kerstkoekjes en het geluid van vrolijke kerstliederen vullen de lucht. Het is de tijd van het jaar waarin magie gebeurt.”
 7. “Kerst komt niet in dozen of zakken, het komt vanuit het hart. Moge je hart overlopen van liefde en vrijgevigheid tijdens deze feestelijke dagen.”
 8. “Een kerstboom straalt niet alleen licht uit, maar ook de hoop op een nieuw begin. Moge dit seizoen je inspireren om te geloven in de kracht van frisse starts.”
 9. “De ster boven in de kerstboom herinnert ons eraan dat er altijd licht is, zelfs op de donkerste dagen. Moge je innerlijke licht stralen tijdens deze feestelijke periode.”
 10. “Kerstmis is als een betoverend sprookje, waarin liefde en vreugde de hoofdrolspelers zijn. Moge je sprookje dit jaar prachtig zijn.”
 11. “Een knusse kerstsok aan de open haard, een warme kop chocolademelk in je hand – dat zijn de kleine geneugten van het seizoen. Geniet van elk magisch moment.”
 12. “De geur van dennen en de twinkelende lichtjes creëren een betoverende sfeer. Moge je omringd worden door de betovering van Kerstmis.”
 13. “Kerst brengt een vleugje toverstof in de lucht, waardoor dromen werkelijkheid worden. Moge al je wensen uitkomen in dit feestelijke seizoen.”
 14. “Een kerstkaars brandt niet alleen helder, maar verspreidt ook warmte en hoop. Moge je hart even stralend zijn als deze kaars tijdens de feestdagen.”
 15. “In de stilte van de kerstnacht, wanneer de wereld lijkt te rusten, vinden we de ware betekenis van vrede en sereniteit.”
 16. “Kerst is het perfecte moment om dankbaar te zijn voor de mooie momenten van het afgelopen jaar en hoopvol uit te kijken naar het nieuwe jaar.”
 17. “Net zoals de kerstster de weg wees naar de stal, moge het licht van de liefde je leiden op je levenspad. Een stralend kerstfeest gewenst!”
 18. “Kerst gaat niet om wat er onder de boom ligt, maar om wie er omheen staat. Moge je omringd zijn door liefde en gelach.”
 19. “Een kerstgroet is als een warme knuffel die de afstand overbrugt. Ook al zijn we ver weg, onze harten zijn dichtbij. Fijne kerstdagen!”
 20. “De belletjes rinkelen, de kaarsen flakkeren. Het is tijd om de magie van Kerstmis te omarmen en te delen met degenen die je liefhebt.”
 21. “Kerst herinnert ons eraan dat zelfs in de koudste winterdagen, de warmte van liefde alles kan verwarmen. Laat je hart stralen met liefde en mededogen.”
 22. “Een kerstboom zonder lichtjes is als een nachtelijke hemel zonder sterren. Moge je omringd zijn door de schittering van liefde en geluk.”
 23. “Kerst draait niet om perfectie, maar om de perfecte momenten die we delen met degenen die we liefhebben. Moge je vele mooie momenten creëren deze kerst.”
 24. “Net zoals elk sneeuwvlokje uniek is, is ook elke kerst bijzonder. Moge jouw kerst gevuld zijn met unieke momenten van vreugde en verwondering.”
 25. “Terwijl de kaarsen op de adventskrans één voor één worden aangestoken, laten we de vreugde van verwachting vullen. Kerst komt eraan, vol magie en wonderen.”
 26. “Kerst is een tijd van geven zonder verwachtingen, liefhebben zonder voorwaarden en vreugde delen met iedereen om je heen. Moge je genieten van deze prachtige tijd van het jaar.”
 27. “De geur van verse dennennaalden en de klanken van kerstliederen vullen de lucht. Het is tijd om de kerstgeest te verwelkomen en samen te komen met geliefden.”
 28. “In deze betoverende kerstperiode wensen we je een knusse tijd vol warmte, een tafel vol lekkernijen en een hart vol liefde. Vrolijk kerstfeest!”
 29. “Kerstavond is als een sprookje waarin de wereld wordt bedekt met een deken van sneeuw en de sterren extra helder schijnen. Moge jouw sprookje prachtig zijn.”
 30. “Kerst is niet alleen een dag, het is een gevoel van liefde en saamhorigheid dat we met elkaar delen. Moge je omringd zijn door dit bijzondere gevoel.”
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*