Oude kerstspreuken

Het is weer bijna kerst! De meeste mensen zullen zich enorm verheugen op de tijd waarin we onze huizen gezellig maken door middel van versieringen, oude kerstspreuken, lichtjes en de tijd waarin we intens genieten van het samenzijn met familie en vrienden. We vergeten even alle ellende en genieten van de leuke dingen die we doen met kerstmis. Bekijk in dit artikel enkele prachtige teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Oude kerstspreuken voor het jaar 2023 – 2024

Bij kerstmis horen kerstkaarten. We leven in een digitale wereld waarin we elkaar niet meer via de post kerstkaarten hoeven te sturen maar elkaar ook via de e-mail, Facebook of Whatsapp de allermooiste kerst spreuken kunnen doorgeven. Echter, met name de oude generatie houdt het wellicht graag bij kerstkaarten versturen via de post en is vast ook geïnteresseerd in authentieke kerstspreuken.

Oude kerstspreuken

Oude kerstspreuken en kerstwensen

Oude kerstspreuken die doen denken aan vroeger. Ben je hiernaar op zoek voor in de kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen maar vind je het lastig om ze zelf te bedenken? Geen paniek, op deze pagina vind je een groot aanbod oude kerstspreuken. Zo hoef je niet lang na te denken wat je aan je familie, vrienden en kennissen wil schrijven voor kerstmis, maar kun je de meest toepasselijke authentieke kerst spreuken er gewoon tussenuit zoeken.

Speciaal voor op een kerstkaartje

Schrijf de oude kerstspreuken met heel veel liefde in de kerstkaarten en stuur ze naar je familie, vrienden en kennissen. Zij zullen er vast heel blij mee zijn en sturen je misschien wel net zulke mooie kerstkaarten met klassieke kerst spreuken terug.

Oude kerstspreuken
Bron: Greetz

Oude kerstspreuken voorbeelden:

 • We wensen jullie erg genegen
  Zoveel geluk en zegen
  Als er zijn druppels in de regen
  Een gelukkig en gezond 2024.
 • We wensen je een nieuw jaar
  bruisend en sprankelend,
  stralend en schitterend,
  gezond en gelukkig,
  zorgeloos en prachtig!
 • Er zit een vogeltje op een hekje
  Met een briefje in zijn bekje
  Waarop staat geschreven
  Dat 2024 jullie alles mag geven
  Beste wensen en gelukkig nieuwjaar!

Korte oude kerstwensen 2023 – 2024

 1. Geen getreur want het is Kerstmis, iedereen is blij dus jij hoort er zeker bij
 2. Kerstmis is die magische deken van warmte om je heen, fijne dagen!
 3. Laat het wonder van de kerst je huis verwarmen, fijne kerstdagen! Wij wensen je prachtige, sfeervolle en gezellige kerstdagen
 4. Kerstklokje klingel, klingel maar zacht, dit is de kerst die ik verwacht

Oude kerst teksten

Laat de warmte en geluk
Die kerst en nieuwjaar met zich brengen
Het hele jaar in je hart gloeien.

Fijne feestdagen
Gelukkig Kerstfeest
Zalig Kerstfeest
Vrolijk Kerstfeest
Fijn Kerstfeest

Kerst is verlossing
van het materiële
diep binnen voelen
wat nu echt belangrijk is
hoe geven gelukkig maakt

We wensen jullie een zalig kerstfeest en een spetterend nieuw jaar.
Veel geluk in grote en kleine dingen
maar bovenal gelukkig met elkaar

Meer oude kerstwensen en teksten

Kerst is een tijd van vreugde en gezelligheid, waarin oude kerstspreuken vaak de sfeer verrijken en een gevoel van traditie en warmte oproepen. Deze spreuken, vaak doorgegeven van generatie op generatie, dragen bij aan de magie van het seizoen en herinneren ons aan de betekenis van Kerstmis. Laten we enkele voorbeeldzinnen verkennen die de charme van oude kerstspreuken weerspiegelen.

 1. “Vrede op aarde, goodwill jegens mensen.” Deze eeuwenoude spreuk herinnert ons aan het belang van vrede en vriendelijkheid tijdens de kerstperiode. In de geest van deze spreuk zouden we moeten streven naar harmonie en liefde voor onze medemens.
 2. “Een kerstboom schittert in de hoek, herinnerend aan het Licht dat de duisternis doorbreekt.” De kerstboom, een symbool van hoop en licht, weerspiegelt de diepere betekenis van Kerstmis. Deze spreuk benadrukt de symboliek achter het versieren van een boom, een traditie die teruggaat tot oude tijden.
 3. “In de winterkou, warmt liefde het hart.” Kerst draait niet alleen om geschenken en feesten, maar ook om het delen van liefde en genegenheid. Deze spreuk herinnert ons eraan dat, zelfs in de koudste dagen, liefde de kracht heeft om ons te verwarmen.
 4. “Een kaars brandt helderder in de duisternis, zoals hoop schittert in moeilijke tijden.” Deze oude kerstspreuk benadrukt de kracht van hoop, zelfs in de donkerste dagen. Net zoals een kaars de duisternis verlicht, kan hoop ons leiden door uitdagingen en tegenslagen.
 5. “Vier de wonderen van het verleden, het heden en de toekomst tijdens Kerstmis.” Kerst is een tijd om te reflecteren op het verleden, te genieten van het heden en hoopvol te zijn voor de toekomst. Deze spreuk nodigt uit tot het waarderen van de tijd en het koesteren van kostbare momenten.
 6. “De belletjes klingelen, een symfonie van vreugde en gelach vult de lucht.” De klank van kerstbelletjes is als muziek die vreugde verspreidt. Deze spreuk roept het beeld op van gelach en blije momenten die de lucht vullen tijdens het kerstfeest.
 7. “Als sneeuwvlokken dansen, verspreiden ze magie over het landschap.” Sneeuw, die vaak geassocieerd wordt met Kerstmis, wordt hier beschreven als magisch. Deze spreuk brengt de verwondering tot uiting die gepaard gaat met het zien van een met sneeuw bedekt landschap tijdens de feestdagen.
 8. “Gezelligheid in huis, een warm welkom voor iedereen die de drempel overstapt.” Deze kerstspreuk benadrukt het belang van warmte en gastvrijheid. Tijdens Kerstmis opent men het huis voor geliefden en vrienden, en de warmte van het huis weerspiegelt de warmte van het hart.
 9. “Een engelenkoor zingt, de hemel viert de geboorte van hoop.” Deze poëtische spreuk beeldt de hemelse vreugde uit die wordt geassocieerd met de geboorte van Jezus, die volgens de christelijke traditie hoop bracht aan de wereld.
 10. “Kerstavond, waar de sterren schitteren als gidsen in de nacht.” De kerstavond, wanneer de sterren helder schijnen, wordt hier beschreven als een tijd van leiding en begeleiding. Dit herinnert ons aan het verhaal van de Ster van Bethlehem die de wijzen naar de geboorteplaats van Jezus leidde.
 11. “De geur van dennen en kruidnagel vult de lucht, een festijn voor de zintuigen.” Deze spreuk brengt de geuren van Kerstmis tot leven – de geur van dennenbomen en kruidnagel die het feestelijke seizoen kenmerken.
 12. “Een glimlach is het mooiste geschenk, en vriendelijkheid is de mooiste decoratie.” De waarde van eenvoudige gebaren en vriendelijkheid wordt benadrukt in deze kerstspreuk. Het herinnert ons eraan dat de ware schoonheid van Kerstmis ligt in het delen van vreugde en liefde met anderen.

Deze voorbeeldzinnen brengen de rijke symboliek en sentimenten van oude kerstspreuken tot leven, waardoor de betekenis van Kerstmis wordt verdiept en versterkt. Ze roepen de tijdloze geest op van vrede, liefde en hoop die inherent is aan dit vreugdevolle seizoen.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*