Speciale kerstspreuken

Het duurt niet lang meer, we tellen de dagen alweer af voordat het kerstmis is. Dat betekent dat het tijd is om kerstkaarten te schrijven en versturen. Je wil het liefst al je familie, vrienden en kennissen een kaart sturen en daarbij niemand overslaan. Ook stuur je het liefst kerstkaarten met speciale kerstspreuken naar je familie, vrienden en kennissen. Wij wensen je veel leesplezier en succes met het vinden van een speciale tekst voor de kerst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Speciale kerstspreuken voor 2023 – 2024

De standaard ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ die je in elke kerstkaart terugleest, kennen we nu wel en kijken we niet meer van op. We versturen en ontvangen veel liever kerstkaarten met daarin originele en speciale kerstspreuken die niet standaard zijn en niet op iedereen van toepassing zijn.

Speciale kerstspreuken

Speciale kerstspreuken voor familie en vrienden

Met een kerstkaart met daarin een bijzondere of speciale kerstspreuk, voelen je familie, vrienden en kennissen zich vast heel bijzonder. Hoe bedenk je zelf een dergelijke kerstspreuk? Voor mensen die creatief zijn is dat misschien niet zo moeilijk, maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het bedenken van speciale kerstspreuken voor in je kerstkaarten. Dat kan! Hierboven kun je vele voorbeelden bekijken.

Speciale kerstspreuken en kerstwensen

Op deze pagina kun je de kerstspreuken voor je familie, vrienden en kennissen bekijken die een speciaal karakter hebben. Schrijf deze Nederlandse speciale kerstspreuken in de kerstkaarten en verstuur ze. Succes gegarandeerd en met een beetje mazzel ontvang je zelf ook kerstkaarten met mooie kerstwens of kerstspreuk.

Speciale kerstspreuken
Bron: Greetz

Speciale kerstspreuken voorbeelden:

 • Het is weer kerst
  dan zijn we blij
  het is weer Nieuwjaar
  oh wat fijn. Zalige kerst gewenst
 • Kerstmis is
  liefde in een wereld van vrede
  Kerstmis belooft
  steeds opnieuw dat het morgen beter wordt.
 • We wensen jullie een zalig kerstfeest en een spetterend nieuw jaar.
  Veel geluk in grote en kleine dingen
  maar bovenal gelukkig met elkaar
Korte speciale kerstspreuken:

Aan het opschroeven van behoeften wordt meer besteed dan aan het lenigen van de ergste nood

De boodschap van kerstmis is dat de zichtbare materiële wereld verbonden is met de onzichtbare geestelijke wereld

Kerstmis is een tijd waarin je heimwee krijgt, zelfs als je thuis bent

Kerstmis is geen tijd of seizoen, maar een bewustzijnstoestand. De werkelijke geest van kerstmis is gericht op het koesteren van vrede en goede wil en op het overvloedig te worden in barmhartigheid.

Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en Nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen Nieuwjaar en kerst

Moge de geest van kerstmis je vrede brengen. Moge de blijdschap van kerst je hoop geven. Moge de warmte van kerstmis je liefde schenken.

Speciale kerstwensen voor 2023 – 2024

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede

Q is for Quiet
Christmas Eve Night
White snow covered hills
Glistening so bright

Met Kerst gedenken wij de geboorte van Jezus onze heer,
en danken hem na ieder cadeautje, keer op keer.

De boodschap van kerstmis is dat de zichtbare materiële wereld verbonden is met de onzichtbare geestelijke wereld.

Meer speciale kerstteksten en zinnen

Kerst is een tijd van vreugde, liefde en samenzijn. Het is een periode waarin mensen over de hele wereld warmte en genegenheid delen met hun dierbaren. Het uiten van speciale kerstwensen is een prachtige traditie die de feestvreugde versterkt en de banden tussen vrienden en familie verstevigt. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen voor speciale kerstwensen die je kunt gebruiken om je gevoelens van liefde en vriendschap te delen tijdens dit feestelijke seizoen.

 1. “Mag je huis worden gevuld met gelach, je hart met liefde en je leven met vreugde. Fijne kerstdagen en een schitterend nieuwjaar!”
 2. “In deze magische tijd van het jaar stuur ik je warme kerstwensen gevuld met liefde en vreugde. Moge elk moment van deze feestdagen bijzonder zijn voor jou en je dierbaren.”
 3. “Kerstmis is het perfecte moment om de liefde te delen. Ik wens je een overvloed aan liefde, geluk en vrede. Moge deze kerst gevuld zijn met speciale momenten die je voor altijd zult koesteren.”
 4. “Een fonkelende kerstboom, glinsterende lichtjes en de liefdevolle aanwezigheid van familie en vrienden maken deze kerst onvergetelijk. Ik hoop dat je geniet van elk magisch moment. Fijne feestdagen!”
 5. “Moge deze kerst je huis vullen met warmte, je hart met liefde en je leven met geluk. Ik wens je een vreugdevol kerstfeest en een schitterend nieuw jaar vol mogelijkheden.”
 6. “Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Een gevoel van liefde, vrede en verbondenheid. Ik hoop dat deze kerst je hart verwarmt en je ziel vult met vreugde.”
 7. “Tijdens deze feestdagen wens ik je een overvloed aan geluk, gezondheid en liefde. Moge je omringd worden door dierbaren en mag elke dag gevuld zijn met bijzondere momenten.”
 8. “Kerst is een tijd van geven, een tijd van delen. Moge je genieten van de vreugde van het geven en de warmte van het ontvangen. Fijne kerstdagen en een prachtig nieuwjaar!”
 9. “Een betoverende kerst en een schitterend nieuwjaar toegewenst! Moge de komende dagen gevuld zijn met liefde, vrede en vreugde. Proost op mooie herinneringen en nieuwe avonturen.”
 10. “Laat deze kerst een bron van inspiratie zijn, een tijd om te reflecteren en een moment om liefde te delen. Ik wens je een vredige kerst en een stralend nieuw jaar vol mogelijkheden.”
 11. “Tijdens deze feestdagen hoop ik dat je omringd wordt door de mensen van wie je houdt. Moge elk moment gevuld zijn met warmte en genegenheid. Vrolijk kerstfeest!”
 12. “Een magische kerst toegewenst, waarin dromen werkelijkheid worden en harten worden gevuld met blijdschap. Moge het nieuwe jaar je vreugde, liefde en succes brengen.”
 13. “Kerst is de tijd om waardering te tonen voor de mensen om ons heen. Bedankt voor het delen van vreugde, liefde en gelach. Ik wens je een betoverende kerst en een geweldig nieuw jaar.”
 14. “Moge deze kerst gevuld zijn met lichtpuntjes van geluk, vreugde en liefde. Ik hoop dat je omringd wordt door de warmte van familie en vrienden. Fijne feestdagen!”
 15. “In de magie van kerst vind je de ware betekenis van liefde en vriendelijkheid. Ik hoop dat je deze feestdagen kunt delen met degenen die je dierbaar zijn. Gelukkig kerstfeest!”
 16. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het delen van vreugde en liefde de ware betekenis is van deze prachtige tijd van het jaar. Moge je hart gevuld zijn met warmte en genegenheid. Fijne feestdagen!”
 17. “Terwijl de kerstlichtjes fonkelen en de gezelligheid toeneemt, stuur ik je mijn oprechte wensen voor een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Moge het komende jaar gevuld zijn met vrede en voorspoed.”
 18. “Kerstmis is niet alleen een dag, het is een gevoel van samenzijn en liefde. Moge deze kerst alle vreugde en geluk brengen die je verdient. Fijne feestdagen!”
 19. “Een vreugdevol kerstfeest en een veelbelovend nieuw jaar toegewenst! Moge deze feestdagen gevuld zijn met liefde, licht en magische momenten die je koestert voor altijd.”
 20. “In de schittering van kerstlichtjes en de warmte van gezelschap, hoop ik dat je de ware betekenis van het seizoen vindt. Moge je hart overlopen van vreugde. Gelukkig kerstfeest!”
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*