Kinder kerst spreuken

Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. Een liedje dat veel kinderen wel zullen kennen en wat met kerstmis vaak door kinderen gezongen wordt. Kerstmis is een heerlijke periode, zowel voor jong als voor oud. Voor kinderen kun je de kinder Kerst spreuken gebruiken op kerstkaartjes.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kinder kerstspreuken

Kinderen genieten net zo van de gezelligheid en de prachtige versieringen en vele lichtjes als volwassenen. Heb je kinderen in de familie of in je vriendenkring, dan is het leuk om hen een eigen persoonlijke kerstkaart te sturen met een mooie kinder kerst spreuk.

Kinder kerstspreuken

Kerstspreuken voor kinderen

Vind je het lastig om kinder kerst spreuken te bedenken voor de kinderen in de familie of vriendenkring en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan eens rustig de kinder kerst spreuken door onder het kopje ‘Kinder kerst spreuken’ op deze website.

Je vind onder dit kopje een heleboel kinder kerst spreuken, van leuk tot grappig en van lief tot bijzonder. Vooral kinderen die al kunnen lezen maak je natuurlijk heel blij met een eigen kerstkaart met een persoonlijke kinder kerst spreuk. Het is niet vanzelfsprekend om kinderen een kerstkaart te sturen en daarom des te leuker en bijzonderder.

Kerstwensen voor kinderen

Geef de kinderen in je familie of vriendenkring het gevoel dat ze erbij horen met kerstmis door ze een eigen persoonlijke kerstkaart te sturen met een speciaal voor hen uitgezochte kinder kerst spreuk. Ze zullen het ongetwijfeld superleuk vinden en misschien maken ze vervolgens ook wel iets moois voor jou.

Kinder Kerst spreuken
Bron afbeelding: Greetz

Kinder Kerst spreuken voorbeelden:

 • Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem Immanuel noemen.
 • Een kind is ons geboren,
  een zoon is ons gegeven;
  de heerschappij rust op zijn schouders.
  Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman,
  Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.
 • God heeft hem een plaats gegeven aan zijn rechterhand, hem tot leidsman en redder verheven om de Israëlieten tot inkeer te brengen en hun zonden te vergeven.
Kerstwensen voor kinderen
 1. Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis.
 2. Dat vrede jullie deel mag zijn
  voorspoed, liefde, harmonie
  mogen uren, dagen, maanden
  worden tot een symfonie
 3. Het zijn weer donkere dagen,
  maar als jij komt wordt het licht.
  De kerst zal zeker slagen,
  kom toon me je lief gezicht.

Kinder kerstspreuken voor op een kaartje

De wijn wordt ontkurkt, het vlees gebraden.
Mijn huis is gezellig, ik ben tevree,
maar de kerstdagen zijn pas echt geslaagd
met jou erbij. Prik je een vorkje mee?

Kerstmis is de dag die alle tijd bij elkaar houdt.

Een kusje hier een kusje daar
Ik wens je een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar

Kerstkaartje
Bron: Greetz

Kerstwensen voor kinderen

Dat elke nieuwe dag
Jullie vrede geven mag
en bergen van geluk
Een heel jaar aan een stuk.

Geniet van alle extra’s en alle franje
als aanloop naar een schitterend nieuwjaar
de belletjes die dansen in champagne
waarmee we straks weer toasten op elkaar

Meer kerstwensen voor kinderen

 1. “Tijdens de kerstnacht, wanneer de sterren fonkelen, komt er een speciale magie naar beneden en vervult onze harten met vreugde en geluk.”
 2. “Kerstlichtjes schitteren als de glimlach op het gezicht van een kind. Moge je dagen worden verlicht met vreugde en warmte, net zoals de kerstboom in volle pracht straalt.”
 3. “In de sneeuwvlokken dansen geheimen van Kerstmis. Laat je dromen vliegen als sneeuwvlokjes en moge je dagen worden gevuld met betoverende momenten.”
 4. “Kerst brengt meer dan alleen cadeautjes; het brengt liefde, vriendelijkheid en het geluid van lachende kinderen die genieten van de magie van het seizoen.”
 5. “Wanneer je de sterren aan de hemel ziet fonkelen, onthoud dan dat elke ster een wens van vreugde en liefde voor jou is. Kerst is de tijd waarop wensen uitkomen.”
 6. “De kerstman komt niet alleen met cadeautjes, maar ook met een zak vol plezier, lachen en knuffels. Moge je kerst net zo magisch zijn als zijn slee die door de lucht zweeft.”
 7. “Kerst is als een toverstaf die vreugde over de wereld strooit. Laat je hart gevuld zijn met verwondering, je ogen stralen als kerstlichtjes en je dagen gevuld zijn met geluk.”
 8. “Een kerstspreuk fluistert in de wind en zingt met de vogels. Moge je deze melodie van vreugde horen en de betovering van het seizoen voelen, net als een winterlied.”
 9. “Sneeuwvlokjes zijn als kleine kerstgroeten uit de lucht. Ze bedekken de wereld met een deken van puurheid en brengen een glimlach op het gezicht van elk kind.”
 10. “Kerst is de tijd om vriendelijkheid te verspreiden zoals confetti en liefde te delen zoals chocolade op kerstavond. Moge je hart net zo warm zijn als een kop warme chocolademelk.”
 11. “De kerstboom staat trots, versierd met herinneringen en glinsterende ballen. Laat je dagen net zo schitterend zijn, gevuld met liefdevolle momenten en kostbare herinneringen.”
 12. “Kerst is als een sprookje waarin elke wens een ster is die aan de hemel fonkelt. Sluit je ogen, maak een wens en laat de magie van het seizoen je hart verwarmen.”
 13. “In de winterse nacht, wanneer de maan hoog aan de hemel staat, worden geheimen van vreugde onthuld. Moge elke kerstnacht een avontuur zijn vol licht en geluk voor jou.”
 14. “De kerstman heeft niet alleen cadeautjes in zijn slee, maar ook een zak vol glimlachen en knuffels voor alle lieve kinderen over de hele wereld.”
 15. “Kerstmis is de tijd waarin elfjes lachen, rendieren dansen en dromen uitkomen. Moge je dagen gevuld zijn met de betovering van Kerstmis en de magie van je eigen wensen.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om een warme en magische sfeer te creëren die perfect past bij de vrolijke geest van Kerstmis, speciaal voor kinderen.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen stellen we op prijs.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*