Kerstspreuken vriendschap

Het is weer bijna zover… kerstmis. Bij kerstmis horen kerstkaarten. We leven tegenwoordig in een digitale wereld en kaartjes via de post zijn tegenwoordig zeldzaam. Maar of je nu kerstkaarten via de post of digitaal verstuurt, kerstspreuken vriendschap voor in je kerstkaarten kun je altijd gebruiken. Veel plezier met het uitzoeken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerstspreuken vriendschap voor kerst

De vriendschapsspreuken kun je in een kerstkaartje naar je beste vrienden en vriendinnen sturen. Je wenst je beste vrienden en vriendinnen middels een kerstkaart natuurlijk ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ maar je wil je beste vrienden en vriendinnen misschien ook wel een persoonlijke kerstspreuk sturen. Je kunt er dan eenvoudig een klein persoonlijk stukje bij schrijven, denk daarbij aan een leuke gebeurtenis van het afgelopen jaar of een mooi moment dat in de toekomst ligt.

Kerstspreuken vriendschap

Prachtige spreuken over vriendschap

Het bedenken van mooie, persoonlijke, bijzondere en originele kerstspreuken vriendschap lijkt makkelijker dan het is. Ook al ben je misschien heel creatief, een beetje hulp bij het bedenken van vriendschapsspreuken kun je vast wel gebruiken. Bekijk de verschillende voorbeelden en kies daaruit de leukste of origineelste om te gebruiken. Door er een eigen stukje bij te schrijven krijgt elk kaartje een uniek en originele boodschap.

Vriendschap kerstspreuken voor kerstkaartjes

Je vriendschap wordt vast nog sterker wanneer je persoonlijke kerstkaarten verstuurt met bijzondere en originele kerstspreuken. En wie weet ontvang je zelf ook wel een persoonlijke kerstkaart met een vriendschap kerstspreuk. Hoe leuk zou dat zijn?

Kerstspreuken vriendschap 2021
Bron afbeelding: Greetz
Kerstspreuken vriendschap voorbeelden:
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
 • Kerst is een feest van familie en vrienden
  en daardoor heel speciaal
  Ik wil je daarom zeggen
  jij bent het meest speciaal van allemaal!
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstballen rinkelen
  Duizenden Engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
Kerstwensen die te maken hebben met vriendschap
 1. Voor het kerstfeest
  uren van bezinning
  voor het nieuwe jaar
  hoop op vrede en gezondheid
 2. Een mooi kerstfeest
  Een knallend uiteinde
  En een heel gelukkig nieuwjaar
 3. Veel vriendschap en vrede toegewenst met Kerstmis
  En voor 2024 al het beste op het werk en in je privé situatie.

Korte vriendschapsspreuken kerst:

Kerstliedjes klinken
kerstballen blinken
Harten gevuld met liefde en geluk
Deze kerst kan niet meer stuk!

Sterretjes twinkelen, kerstballen rinkelen, duizenden engeltjes op een rij,
de liefste die ben jij!

Vriendschap kerstkaart
Bron: Greetz

Vriendschap kerstspreuken

Een lief woord, een vrolijk gedicht , met kerstwensen aan jou gericht

Deze kerst heb ik niets te wensen, ik heb jou!

Sommige kerstkaarten zijn gemaakt van perkament of zijde
maar deze kaart is speciaal gevuld met heel veel liefs voor jullie beiden

Een kerstkaart
met wat lieve woorden
en een goede wens
die stuur ik jou
van mens tot mens

Meer kerstwensen en vriendschap

Kerst is een tijd van warmte en genegenheid, een seizoen waarin vriendschap schittert als een fonkelende ster aan de hemel. Het is een periode waarin we samenkomen met geliefden, onze harten vullen met liefde en vreugde, en waarin we de waarde van vriendschap extra waarderen. Kerstspreuken die de essentie van vriendschap vieren, kunnen ons herinneren aan de betekenis van deze bijzondere banden tijdens de feestdagen.

 1. “In de schittering van kerstlichtjes vinden we de reflectie van ware vriendschap. Moge deze feestdagen gevuld zijn met momenten van warmte en samenzijn, omringd door degenen die ons hart verlichten.”
 2. “Kerst is niet alleen een seizoen van cadeaus, maar ook een tijd waarin de kostbaarste geschenken niet in dozen passen. Het zijn de momenten van vriendschap, liefde en begrip die ons hart verrijken en ons de ware betekenis van deze feestelijke dagen tonen.”
 3. “Net zoals kerstballen de boom versieren, versiert vriendschap ons leven met kleur en vreugde. Laten we deze feestdagen koesteren als een kostbare tijd om onze vrienden te eren en te vieren, en de vreugde van ware verbondenheid te ervaren.”
 4. “Een kerstboom staat stevig in de grond, geworteld in de aarde. Zo ook staat echte vriendschap stevig in ons hart, geworteld in liefde en wederzijds begrip. Moge deze kerstperiode ons eraan herinneren om onze vriendschappen te koesteren als de meest waardevolle geschenken van allemaal.”
 5. “In de melodie van kerstliederen horen we de harmonie van vriendschap. Laten we samen zingen, lachen en genieten van de symfonie van samenzijn, want vriendschap is de mooiste noot in het kerstlied van het leven.”
 6. “Kerstverlichting straalt helder in de donkere nacht, net zoals ware vrienden schijnen in moeilijke tijden. Laten we deze feestdagen gebruiken om onze waardering te tonen voor degenen die ons leven verlichten, en laten we de vlam van vriendschap brandend houden.”
 7. “De krans aan de deur herinnert ons eraan dat deuren open moeten staan voor liefde en vriendschap. Moge jouw huis gevuld zijn met warmte en vreugde, en moge je vrienden altijd welkom zijn, niet alleen tijdens kerst, maar het hele jaar door.”
 8. “Een kerstdiner wordt rijker door het delen ervan, en zo wordt ons leven rijker door het delen van vriendschap. Laten we samen eten, praten en herinneringen maken, want echte vriendschap is het meest voedzame gerecht dat het hart kan verlangen.”
 9. “De sterren aan de hemel schijnen helderder tijdens kerst, net zoals de vriendschapsbanden in ons leven. Laten we onze vrienden eren als de stralende sterren die ons pad verlichten en ons begeleiden naar gelukkige en liefdevolle momenten.”
 10. “Kerstcadeaus kunnen worden ingepakt, maar vriendschap komt in een pakket zonder lint of papier. Het is een geschenk dat blijft geven, een schat die waardevoller wordt naarmate de tijd verstrijkt. Moge deze feestdagen gevuld zijn met de overvloed van ware vriendschap.”
 11. “Een kerstkaars verspreidt licht in de duisternis, net zoals een vriend dat doet in moeilijke tijden. Laten we onze vriendschappen koesteren als kostbare vlammen die de weg verlichten en de warmte van saamhorigheid verspreiden.”
 12. “De sneeuwvlokken die zachtjes neerdalen, herinneren ons eraan dat elke vriendschap uniek en kostbaar is. Laten we tijdens deze feestdagen stilstaan bij de bijzondere banden die we delen, en laten we onze vrienden waarderen als de kostbaarste sneeuwvlokken in de storm van het leven.”

Kerst en vriendschap gaan hand in hand, en deze spreuken weerspiegelen de warmte en genegenheid die dit seizoen zo bijzonder maken. Moge de feestdagen gevuld zijn met liefde, geluk en de kostbaarheid van ware vriendschap.

Zelf een mooie tekst gevonden die je wilt delen met anderen? Vul dan hieronder het contactformulier in.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*