Gekke kerst spreuken

Met de kerst versturen en ontvangen we graag kerstkaarten. Nog leuker is het om kerstkaarten te versturen en ontvangen met bijzondere en originele kerst spreuken. Het bedenken ervan is soms lastig, vandaar dat we je middels deze website graag een handje helpen, bijvoorbeeld bij het vinden van gekke kerst spreuken die je in de kerstkaarten naar familie, vrienden en kennissen kunt schrijven.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Gekke kerst spreuken met humor voor op een kaart

In gekke kerst spreuken mag best een beetje humor zitten, het hoeft niet altijd even serieus te zijn. Gekke kerst spreuken zijn leuk, origineel en soms grappig. Vandaar dat we de meest gekozen kerstspreuken op deze website voor je op een rijtje hebben gezet. Zo kun je voor al je familie, vrienden en kennissen kerstspreuken selecteren die bij hen passen en waar ze vast en zeker om kunnen lachen.

Gekke kerst spreuken

Gekke kerst spreuken voor op kerstkaarten

Kerstmis is een tijd waarin we van elkaar genieten en waarbij we het leuk vinden om door elkaar verrast te worden. Als je kerstkaarten verstuurt met daarin gekke kerstspreuken, verras je daarmee je familie, vrienden en kennissen vast en zeker.

Gekke kerst spreuken

En wie weet ontvang je zelf ook kerstkaarten met gekke kerst spreuken waar je om kan lachen. Daar word je toch blij van!? Wij wensen je alvast een fijne kerst met veel gezondheid!

Gekke kerst spreuken en wensen
Bron: Greetz
Kerstspreuken voorbeelden:
 • Als op kerstavond
  een dikke man jou meeneemt
  wees dan gerust
  ik heb jou gevraagd als kerstgeschenk
  leuke kerstdagen toegewenst
 • De kerstman is grappig
  hij brengt cadeautjes met kerst
  maar er is wel een opdracht
  je moet eerst een kerstliedje zingen
  voordat je het kerst pakje openen mag
 • Ik zie de schoonheid
  van kerst in jouw ogen
  proef de vreugde van
  nieuwjaar in jouw stem
  wat ik hoor, ruik en voel
  bewaar ik voor Valentijn
  zalige kerst en gelukkig nieuwjaar

Gekke kerst spreuken voor de kerst

Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
als teken dat ik heel veel van je hou
om twaalf uur – oudejaarsavond – moet je kijken
want dat is allemaal speciaal voor jou!

We wensen jou – en hen die jou omringen
het allerbeste voor het nieuwe jaar
geluk in grote en in kleine dingen
maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Gekke kerst spreuken en kerstwensen:

Een maagdelijk witte agenda
symbool van een open begin
ik wil je bij deze vast vragen
zet mijn naam er hier en daar in

Twee dagen met gouden rand
Speciaal om te plezieren
Twee dagen met veel vrolijkheid
Twee dagen om feest te vieren

Heel veel warmte met kerst
Heel veel vertrouwen en gezelligheid in huis
Heel veel liefde en vriendschap
Heel veel geluk en geborgenheid thuis

Gekke kerstwensen

 1. “Moge je kerst net zo helder zijn als de glitters op mijn kersttrui en net zo sprankelend als mijn pogingen om cadeaus in te pakken!”
 2. “Ik wens je een kerst zo vrolijk als een rendier op een cafeïneverslaving en zo gezellig als een kat bij de open haard – zonder de haren in je sokken, natuurlijk!”
 3. “Mogen je kerstballen net zo groot zijn als je lach en je kerstsokken net zo fris ruiken als de geur van versgebakken koekjes!”
 4. “Laat ons dit jaar samen het record breken voor de meest onhandige kerstfoto – rode neuzen, gekke truien en allemaal met een vleugje ongemakkelijkheid!”
 5. “Ik hoop dat je kerst net zo magisch is als de tijd dat ik probeerde te leren hoe je een kerstboom versiert zonder in de lichtjes verstrikt te raken!”
 6. “Moge je kerst net zo schitterend zijn als de glinsterende kerstverlichting en net zo stressvrij als het vermijden van je oom’s kerstverhalen!”
 7. “Laat de kerstman je cadeaus brengen zonder te mopperen over het feit dat hij liever op het strand zou liggen met een piña colada!”
 8. “Ik wens je een kerst vol warme knuffels, sappige kalkoenen en minder ongemakkelijke momenten dan tijdens een kerstavond met je ex-schoonmoeder!”
 9. “Moge je kerst net zo bruisend zijn als een glas champagne en net zo vol met verrassingen als een kerstcadeau van je creatieve tante!”
 10. “Laat de kerstvrede met je zijn, zelfs wanneer je worstelt met de kerstverlichting die in de knoop zit – een ware test van je innerlijke zen!”
 11. “Ik wens je een kerst zo kleurrijk als de kerstballen in de boom en net zo avontuurlijk als proberen te raden wat er in dat mysterieuze pakje zit!”
 12. “Mogen je kerstdromen zo zoet zijn als de peperkoekmannen en zo wild als de kerstparty waarop je per ongeluk de kerstboom omver hebt gelopen!”
 13. “Laat de kerstman je cadeaus brengen zonder te struikelen over zijn eigen voeten – hopelijk heeft hij zijn rendieren dit jaar goed getraind!”
 14. “Ik hoop dat je kerst net zo feestelijk is als mijn buurman’s kerstdecoraties – een lichtshow waar je niet omheen kunt!”
 15. “Moge je kerst net zo knuffelig zijn als een warme trui en net zo licht als de calorieën in je favoriete kerstkoekjes!”
 16. “Laat de kerstman dit jaar niet alleen cadeaus brengen, maar ook een handleiding voor het in elkaar zetten van die ingewikkelde speelgoedset – succes!”
 17. “Ik wens je een kerst zo sprankelend als de glitters op mijn feestmuts en net zo luidruchtig als het gekletter van de kerstballen in de boom!”
 18. “Mogen je kerstcadeaus groter zijn dan je boodschappenlijst en net zo perfect als het vermijden van familiediscussies aan het kerstdiner!”
 19. “Laat de kerstman je hart verwarmen, net zoals de oven dat doet met je favoriete kerstgebak – met veel liefde en een vleugje kaneel!”
 20. “Ik hoop dat je kerst net zo magisch is als het moment dat je ontdekt dat je cadeau eigenlijk geen sokken zijn, maar een reis naar de Bahama’s!”

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven? Laat dan hieronder een bericht achter. Vond je het een nuttig artikel? Deel dit dan met anderen, op deze manier kunnen we het artikel beter maken.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*