Kerst spreuken liefde

Kerstmis wordt door veel mensen in de wereld gezien als de mooiste tijd van het jaar. Dat komt wellicht onder andere door de gezellige kerstverlichting, muziek en de romantische sfeer die daar bij past. Omdat kerstmis ook romantisch is, zijn kerst spreuken liefde erg leuk om in kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen te schrijven. Bekijk in dit artikel de mooiste liedesteksten voor de kerst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerst spreuken liefde voor de kerst

Met de kerst genieten we tenslotte allemaal van elkaar en vergeten we even alle ellende. We laten elkaar zien hoeveel we van elkaar houden en hoe kun je dat nu beter doen dan door een kerst spreuk liefde in een kerstkaart te schrijven?! Er zijn heel veel verschillende kerst spreuken op het gebied van liefde.

Kerstspreuken liefde

We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet op deze website. Misschien weet je zelf al wel mooie kerstspreuken liefde, maar kun je wel wat hulp gebruiken dan biedt deze website uitkomst. Kijk welke kerst spreuken liefde bij jouw familie, vrienden en kennissen passen en stuur ze allemaal een kerstkaart met een persoonlijke en originele kerst spreuk.

Kerst spreuken liefde voor op een kerstkaartje

Daar wordt ieder mens gelukkig van. En wie weet krijg je zelf ook wel kerstkaarten met kerst spreuken liefde. Zo is je kerst compleet.

Kerst spreuken liefde
Bron: Greetz

Kerst spreuken liefde voorbeelden:

 • Je kunt elkaar natuurlijk overlopen
  geen dag voorbij zonder elkaar te zien
  maar één keer in het jaar – dat moet toch kunnen
  of is dat nog te veel voor ons misschien?
 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is,
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
 • Soms zijn er tijden
  die je het liefst zou vermijden
  Dan is het goed om te weten
  dat ik je met kerst niet zal vergeten

Kerst liefde

Liefdes kerstwensen:

Wat is kerst zonder je grote liefde?
25 december zonder jou
denkend aan ons twee samen met kerst
Het is mijn enige wens

Ja.. daar zit je dan in je uppie
te denken aan die mooie jongen
Waar is hij nou, waarom niet hier?
Gezellig met elkaar knuffelen
maar nee jij bent te ver weg

Korte liefdesspreuken:

Schatje ik wou dat je hier was
Maar je bent er niet
Ik mis je al de hele tijd

We wensen jullie een fijne kerst en een spetterend nieuw jaar.
Veel geluk in grote en kleine dingen
maar bovenal gelukkig met elkaar

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede

De uren vliegen voorbij
Een jaar is verdwenen voor jou en mij
we wensen elkaar
prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Meer kerstwensen & liefde

Kerst is het seizoen van liefde, een tijd waarin warmte en genegenheid de harten van mensen verwarmen. Het is een gelegenheid om liefde te delen, vreugde te verspreiden en de banden van genegenheid te versterken. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen van kerstwensen en spreuken die met liefde te maken hebben:

 1. “Moge deze kerst gevuld zijn met liefde die warmer is dan de gezelligste open haard en helderder schijnt dan de stralendste kerstboomlichten. Gelukkige kerst!”
 2. **”In dit feestelijke seizoen van liefde en vreugde, wens ik jullie warme momenten van samenzijn en onvergetelijke herinneringen. Vrolijk kerstfeest!”
 3. **”Moge de magie van kerst jullie harten vervullen met liefde, vreugde en vrede. Laten we samen het nieuwe jaar omarmen met open armen en een overvloed aan liefde.”
 4. **”Kerstmis is niet alleen een seizoen; het is een gevoel van liefde, een tijd om te koesteren wat echt belangrijk is. Moge je hart overvloeien van liefde en vrede. Fijne kerstdagen!”
 5. **”Laat liefde het grootste geschenk zijn dat je ontvangt en geeft deze kerst. Moge de liefde die je deelt vermenigvuldigen en een schitterend licht werpen op de donkerste dagen.”
 6. **”Net zoals de sneeuw zachtjes neerdaalt en alles bedekt met een witte gloed, moge liefde als een deken jullie harten verwarmen en jullie omringen met tederheid. Gelukkige kerst!”
 7. **”De liefde die we delen is het mooiste geschenk dat we kunnen ontvangen. Moge deze kerst de glans van liefde in ons leven vergroten. Een feest van liefde en gelukkige kerstdagen!”
 8. **”In de fonkelende lichtjes van de kerstboom vinden we de weerspiegeling van de schittering in elkaars ogen. Moge liefde en vreugde onze harten verlichten. Fijne kerst!”
 9. **”De beste cadeaus zijn niet in geschenkverpakkingen, maar in de tijd die we delen met degenen van wie we houden. Moge deze kerst gevuld zijn met liefde, lachen en betekenisvolle momenten.”
 10. **”Liefde is het mooiste ornament in de kerstboom van het leven. Laten we het koesteren, vieren en delen met degenen die het dichtst bij ons staan. Vrolijk kerstfeest!”
 11. **”Moge deze kerst je herinneren aan de onmetelijke liefde om ons heen, in vriendelijke gebaren, warme glimlachen en oprechte woorden. Een liefdevol kerstfeest voor jou en je dierbaren!”
 12. **”In de stilte van de winteravond fluistert de liefde zachte woorden van troost en vreugde. Moge deze kerst de harmonie van liefde brengen in ieder hart. Gelukkige kerstdagen!”
 13. **”Kerst is de tijd om liefde te delen, niet alleen met degenen die dicht bij ons staan, maar ook met degenen die het het meest nodig hebben. Moge onze harten gevuld zijn met genereuze liefde. Fijne kerst!”
 14. **”In de omhelzing van kerstlicht en de warmte van geliefden vinden we de ware betekenis van het seizoen: liefde. Moge deze liefde je hart verlichten en je omringen met vreugde. Vrolijk kerstfeest!”
 15. **”Liefde is het mooiste geschenk dat we elkaar kunnen geven, en kerst is de perfecte tijd om dit geschenk te koesteren en te vieren. Moge jouw kerst gevuld zijn met liefde in overvloed. Gelukkige kerstdagen!”

Deze voorbeeldzinnen weerspiegelen de diepere betekenis van kerst, waar liefde centraal staat en mensen samenbrengt in warmte en genegenheid. Of je nu deze woorden deelt in een kerstkaart, tijdens een bijeenkomst met dierbaren of via sociale media, ze drukken de wens uit voor een liefdevol en vreugdevol kerstfeest.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*