Kerstwensen

Wil jij jouw vrienden, familie, kennissen, collega’s of zakenpartners verrassen met een mooie kerstwens? Dan kan het soms nog best lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Of je de kerstwens nu op een kerstkaart wilt schrijven, op social media wilt plaatsen of daadwerkelijk tegen iemand wilt zeggen, de juiste woorden voor een kerstwens zijn nog best lastig. Wij helpen jou graag een handje en geven in dit artikel tips en inspiratie voor het opstellen van een goede kerstwens. Ook kun je een opsomming vinden met voorbeelden van een ideale kerstwens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerstwensen persoonlijk of zakelijk?

Wie of wat wens je een fijne kerst toe? Jouw moeder zal je waarschijnlijk een andere kerstwens sturen, dan iemand waarmee je dit jaar zaken hebt gedaan. De basis van een goede kerstwens is het vinden van de juiste “tone of voice”, ofwel de toon van de kerstwens. Dit kan persoonlijk zijn, maar ook zakelijk.

Het verschil zit hem niet alleen in de aanspreekvorm van “u” of “je”, maar ook in de algemene toon van het bericht. Wil je het zakelijk houden of wil je er juist een persoonlijk tintje aan geven? Hieronder lees je een voorbeeld van een persoonlijke kerstwens en een zakelijke kerstwens:

Persoonlijk:

“Ik wens je fijne dagen en bijzonder veel voorspoed in het komende jaar. Ik hoop dat je een gezellige tijd mag beleven tijdens de feestdagen en veel plezier hebt in het volgende jaar.”

Zakelijk:

“Bedankt voor de goede samenwerking dit jaar en ik wens u en uw team een fijne kerst en succes in het volgende jaar.”

Kerstwensen
Bron: Greetz

Algemene kerstwensen voor op een kerstkaart

Ben je vooral op zoek naar algemene kerstwensen die je eigenlijk naar iedereen kunt sturen? Het is handig om een lijstje te hebben met voorbeelden die je zowel op de kerstkaart naar jouw nichtje kunt sturen, als dat je deze kerstwens kunt gebruiken bij de kerstborrel op het werk. Lees gauw verder voor een overzicht aan algemene kerstwensen die je naar iedereen kunt sturen:

 • “Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
 • “Merry Christmas”
 • “Een fijne kerst gewenst”
 • “Ik hoop dat je een fijne kerst zult hebben en wens je veel voorspoed in het komende jaar.”
 • “Gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwsjaar.”
 • “Ik wens je fijne kerstdagen met veel plezier en gezelligheid.”

Stuur dit jaar een leuke kerstkaart met een mooie kerstwens naar al jouw vrienden, familie, kennissen en meer. Dit is het moment om contacten die je aan het verwateren zijn, weer op te pakken en iedereen moed in te spreken voor het nieuwe jaar. Maak gebruik van bovenstaande kerstwensen om iedereen een fijne kerst te kunnen wensen.

Orginele kerstwensen en teksten

 1. Moge de kerstboom van je leven stralen met liefde, vreugde en vriendschap. Dat elk lichtje een herinnering is aan mooie momenten uit het verleden en een belofte voor een schitterende toekomst.
 2. In deze feestelijke tijd van het jaar, wens ik je een kerst vol magie toe. Moge elke sneeuwvlok een vleugje betovering brengen en elk kerstliedje je hart vullen met vreugde.
 3. Laat ons samen toosten op warme chocolademelk, knapperend haardvuur en de liefde die deze kerst in overvloed zal brengen. Proost op een hartverwarmende kerst en een sprankelend nieuw jaar!
 4. Terwijl de winter zijn koude adem laat voelen, hoop ik dat de warmte van vriendschap en familie je hart verwarmt. Een vrolijk kerstfeest en een knusse winterperiode gewenst!
 5. Moge deze kerst gevuld zijn met momenten van verwondering en verrassingen. Laat de magie van het seizoen je ziel verlichten en je pad verfraaien met sprankelende vreugde.
 6. Kerstmis is als een sprookje dat tot leven komt. Ik wens je een magische reis door deze betoverende tijd, gevuld met gelach, liefde en onvergetelijke momenten.
 7. In deze drukke wereld is kerst een welkome adempauze, een tijd om te reflecteren en te waarderen. Moge je hart gevuld zijn met dankbaarheid en vrede tijdens deze feestelijke dagen.
 8. Laat ons de kerstboom van vreugde versieren met slingers van liefde en ballen van geluk. Moge elk ornament een speciale herinnering vertegenwoordigen en elk naaldje een wens voor de toekomst zijn.
 9. Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt, herinner ik me de warmte van onze vriendschap. Moge deze kerst een glinsterend hoofdstuk zijn in het boek van ons leven, vol met mooie momenten en gedeelde vreugde.
 10. Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Ik hoop dat je dit magische gevoel omarmt en het deelt met degenen die het dichtst bij je hart staan. Een zalig kerstfeest toegewenst!
 11. Laat ons de stress van het dagelijkse leven achter ons laten en ons verliezen in de betovering van kerst. Moge deze feestdagen een oase van rust en geluk voor je zijn.
 12. Kerstmis is het perfecte moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, de hoogtepunten te vieren en van de uitdagingen te leren. Op naar een nieuw jaar vol met kansen en avonturen!
 13. Moge deze kerst je huis vullen met de geur van versgebakken koekjes, de melodieën van kerstliederen en de warmte van geliefden. Een vrolijke kerst en een zoet nieuwjaar gewenst!
 14. In de stilte van de winteravond, wens ik je een kerst vol sereniteit en harmonie toe. Moge je ziel rust vinden te midden van de feestelijke drukte.
 15. Laat ons de deur openen naar nieuwe mogelijkheden en dromen in het komende jaar. Kerstmis is niet alleen een afsluiting, maar ook een prachtige opening naar wat nog komen gaat.
 16. Terwijl de sterren aan de hemel schitteren, moge je hart stralen met liefde en vriendelijkheid. Een betoverende kerst en een schitterend nieuwjaar toegewenst!
 17. Elk sneeuwvlokje dat neerdaalt, brengt een vleugje magie met zich mee. Moge deze kerstperiode gevuld zijn met onverwachte wonderen en vreugdevolle momenten.
 18. Kerstmis is het feest van de liefde, de tijd waarin harten samenkomen en vreugde wordt gedeeld. Moge je omringd zijn door liefde, niet alleen tijdens deze kerst, maar het hele jaar door.
 19. Terwijl we cadeautjes uitwisselen, laten we niet vergeten dat de grootste geschenken vaak niet in inpakpapier komen, maar in de vorm van liefde, vriendschap en goede gezondheid.
 20. Moge je kerst net zo sprankelend zijn als de versieringen aan de boom, net zo warm als een knuffel bij de open haard en net zo liefdevol als de glimlach van een dierbare.
 21. In de chaos van de kerstdrukte, hoop ik dat je momenten van rust vindt om te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven. Moge deze kerst een vredige oase zijn te midden van de hectiek.
 22. Kerstmis is als een betoverend boek; de pagina’s zijn gevuld met vreugde, liefde en wonderen. Moge je elk moment van dit magische verhaal koesteren.
 23. Terwijl we de kaarsen van de adventskrans ontsteken, laten we stilstaan bij de hoop, vreugde, liefde en vrede die deze kerst met zich meebrengt. Moge deze vier lichten je pad verlichten.
 24. Laat ons proosten op nieuwe kansen, op oprechte glimlachen en op het delen van liefde. Moge deze kerst het begin zijn van iets moois en hoopvols.
 25. Kerstmis is niet alleen een feestdag, het is een gelegenheid om te delen, te geven en te vergeven. Moge deze kerst je hart vullen met vrijgevigheid en compassie.
 26. In de glinstering van de kerstversiering, moge je reflecteren op de glans van je eigen leven. Moge elke twinkelende lichtje een herinnering zijn aan de mooie momenten die je hebt beleefd.
 27. Terwijl we het oude jaar afsluiten, laten we het nieuwe jaar verwelkomen met open armen vol hoop, dromen en doelen. Moge je pad verlicht worden met succes en vreugde.

Kersttekst toevoegen? Stuur ons dan een e-mail naar info@kerst-spreuken.nl.

Last updated: 27 november 2023