Kerstwensen

Wil jij jouw vrienden, familie, kennissen, collega’s of zakenpartners verrassen met een mooie kerstwens? Dan kan het soms nog best lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Of je de kerstwens nu op een kerstkaart wilt schrijven, op social media wilt plaatsen of daadwerkelijk tegen iemand wilt zeggen, de juiste woorden voor een kerstwens zijn nog best lastig. Wij helpen jou graag een handje en geven in dit artikel tips en inspiratie voor het opstellen van een goede kerstwens. Ook kun je een opsomming vinden met voorbeelden van een ideale kerstwens.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2022 - 2023 op Greetz

  • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

  • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

  • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Kerstwensen persoonlijk of zakelijk?

Wie of wat wens je een fijne kerst toe? Jouw moeder zal je waarschijnlijk een andere kerstwens sturen, dan iemand waarmee je dit jaar zaken hebt gedaan. De basis van een goede kerstwens is het vinden van de juiste “tone of voice”, ofwel de toon van de kerstwens. Dit kan persoonlijk zijn, maar ook zakelijk.

Het verschil zit hem niet alleen in de aanspreekvorm van “u” of “je”, maar ook in de algemene toon van het bericht. Wil je het zakelijk houden of wil je er juist een persoonlijk tintje aan geven? Hieronder lees je een voorbeeld van een persoonlijke kerstwens en een zakelijke kerstwens:

Persoonlijk:

“Ik wens je fijne dagen en bijzonder veel voorspoed in het komende jaar. Ik hoop dat je een gezellige tijd mag beleven tijdens de feestdagen en veel plezier hebt in het volgende jaar.”

Zakelijk:

“Bedankt voor de goede samenwerking dit jaar en ik wens u en uw team een fijne kerst en succes in het volgende jaar.”

Kerstwensen
Bron: Greetz

Algemene kerstwensen voor op een kerstkaart

Ben je vooral op zoek naar algemene kerstwensen die je eigenlijk naar iedereen kunt sturen? Het is handig om een lijstje te hebben met voorbeelden die je zowel op de kerstkaart naar jouw nichtje kunt sturen, als dat je deze kerstwens kunt gebruiken bij de kerstborrel op het werk. Lees gauw verder voor een overzicht aan algemene kerstwensen die je naar iedereen kunt sturen:

  • “Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
  • “Merry Christmas”
  • “Een fijne kerst gewenst”
  • “Ik hoop dat je een fijne kerst zult hebben en wens je veel voorspoed in het komende jaar.”
  • “Gezegende kerstdagen en een gelukkig nieuwsjaar.”
  • “Ik wens je fijne kerstdagen met veel plezier en gezelligheid.”

Stuur dit jaar een leuke kerstkaart met een mooie kerstwens naar al jouw vrienden, familie, kennissen en meer. Dit is het moment om contacten die je aan het verwateren zijn, weer op te pakken en iedereen moed in te spreken voor het nieuwe jaar. Maak gebruik van bovenstaande kerstwensen om iedereen een fijne kerst te kunnen wensen.

Kersttekst toevoegen? Stuur ons dan een e-mail naar info@kerst-spreuken.nl.

Last updated: 15 november 2022