Kerstspreuken voorbeelden

Kling klokje klingelingeling… De kerst is in aantocht en dat betekent dat er weer kerstkaarten geschreven en verstuurd mogen worden. Loop jij soms vast bij het schrijven van kerstkaarten? Bekijk dan de kerstspreuken voorbeelden op deze pagina. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie tekst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Voorbeelden van kerstspreuken

Behalve de standaard tekst ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ kun je al je familie, vrienden en kennissen natuurlijk ook met een bijzondere, persoonlijke en originele kerstspreuk fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar wensen. Alle voorbeeld teksten, wensen en spreuken kun je hieronder bekijken. Echt een aanrader!

Kerstspreuken voorbeelden

Kerstspreuken voorbeelden voor familie en vrienden.

Daar worden je familieleden, vrienden, vriendinnen en kennissen wellicht nog veel blijer van, een kerst spreuk die speciaal aan hen gericht is en ook op hen van toepassing is. Zo laat je de mensen om je heen weten dat ze belangrijk voor je zijn. Vind je het moeilijk om zelf bijzondere, persoonlijke en originele kerst spreuken te bedenken maar wil je al je familie, vrienden en kennissen wel graag op een speciale manier verrassen?

Kijk dan eens goed rond op deze site en bekijk de voorbeelden om in kerstkaarten te schrijven. Je hoeft er niet onnodig lang zelf over na te denken, er is voldoende keuze uit verschillende kerstspreuken voorbeelden.

Voorbeeld van een kerstspreuk

Volop keuze aan kerstspreuken voorbeelden

Deze website staat vol met kerstspreuken voorbeelden van diverse soorten kerst spreuken, voor ieder wat wils. Bij iedere persoon is wel een toepasselijke kerst spreuk te vinden, je vindt op deze website voldoende kerstspreuken voorbeelden.

Kerstspreuken voorbeelden
Bron afbeelding: Greetz

Kerstspreuken voorbeelden:

Ontvang mijn geschenk
van ware vriendschap en liefde
zorgzaam ingepakt
voor een gezond 2024
gelukkig nieuwjaar gewenst

Mijn recept voor 2024
een lepel geluk, een snuifje succes
met als hoofdingrediënt
vrede en samenhorigheid
gelijk over de wereld verdeeld

Onze kerstwens
gaat over warme vriendschap
in een sfeer van
begrip, steun en vertrouwen
om een nieuw jaar op te bouwen

Voorbeelden van kerstwensen

 1. Onze kerst tekst:
  Voor een inspirerende kersttijd
  waarin kracht en wijsheid
  zorgen voor een succesvol nieuw jaar
  met een goede gezondheid voorop
 2. Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar
  vol geluk, gezelligheid
  en warme vriendschap voor elkaar!
 3. We wensen jullie erg genegen
  Zoveel geluk en zegen
  Als er zijn druppels in de regen
  Een gelukkig en gezond 2024!
Voorbeelden van kerstspreuken
Bron: Greetz

Kerstspreuken voorbeelden

Prettige Kerstdagen
en een Gelukkig Nieuwjaar,
vol vreugde en geluk,
maar vooral een goede gezondheid

Het is kerst en het is nu feest
nu vier ik dat gelijk een gekke beest
prettig kerst prettige feesten
na ik jullie dit kaart heb voorgelezen

Wie kerstmis niet in zijn hart vindt,
die vindt het ook niet onder de boom.
De kerst legt
een magische deken over de wereld
en kijk,
alles wordt zachter en mooier.

Meer kerstwensen voorbeelden

Kersttijd brengt een magische sfeer met zich mee, en kerstspreuken vormen een prachtige manier om deze betoverende periode te vieren. Of je nu bezig bent met het schrijven van kerstkaarten, het versieren van cadeautjes of het delen van feestelijke groeten, kerstspreuken voegen een speciaal vleugje warmte en vreugde toe aan de festiviteiten. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je kerstwensen over te brengen:

 1. “Moge deze kerst gevuld zijn met vreugde, liefde en warmte. Laten we samen herinneringen maken die een leven lang meegaan.”
 2. “In de sprankelende gloed van kerstlichtjes, wens ik je een feestelijke tijd vol geluk en harmonie. Merry Christmas!”
 3. “Kerst is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Laat dit magische gevoel je hart verwarmen en je ziel verlichten.”
 4. “Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar! Mogen al je dromen en wensen uitkomen in het komende jaar.”
 5. “Laat ons de magie van kerst delen door vriendelijkheid te verspreiden, liefde te tonen en vreugde te brengen aan degenen om ons heen.”
 6. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarin harten op hun warmst zijn en glimlachen op hun helderst. Geniet van elk magisch moment!”
 7. “Tijdens deze kerstperiode wens ik je gezelligheid, vrede en overvloed. Moge je omringd zijn door liefdevolle mensen en hartverwarmende momenten.”
 8. “Een fonkelende kerstboom, glinsterende lichtjes en de geur van versgebakken koekjes vullen de lucht. Dat is het recept voor een perfecte kerst!”
 9. “Laat ons de geest van kerst omarmen en delen met degenen die het het meest nodig hebben. Samen kunnen we een verschil maken.”
 10. “Kerst is het seizoen van geven, liefhebben en vergeven. Laten we koesteren wat echt belangrijk is en samen een feest van liefde vieren.”
 11. “Een betoverende kerst vol met betekenisvolle momenten en hartelijke lachbuien. Moge je dagen gevuld zijn met pure vreugde.”
 12. “Kerstmis is als een betoverend sprookje dat tot leven komt. Laten we genieten van elk hoofdstuk en elke pagina van dit prachtige verhaal.”
 13. “De fonkelende lichtjes brengen niet alleen de straten tot leven, maar ook onze harten. Een zalig kerstfeest vol warmte en genegenheid.”
 14. “Op deze bijzondere dag wens ik je de magie van de kerstman, de tederheid van engelen en de vrede van de kerststal. Een vrolijke kerst!”
 15. “Moge je kerst net zo schitterend zijn als de twinkelende sterren aan de heldere nachtelijke hemel. Een feest vol schittering en verwondering.”
 16. “In de stille nacht van kerst, laten we onze harten vullen met liefde en dankbaarheid. Een zalige kerst voor jou en je dierbaren.”
 17. “Kerstmis is als een melodie die ons hart beroert. Moge de tonen van vreugde en vrede je ziel vervullen tijdens dit feestelijke seizoen.”
 18. “Een kerstboom vol dromen, een huis vol liefde. Dat is het recept voor een onvergetelijk kerstfeest. Geniet van elk magisch moment!”
 19. “De sneeuwvlokken vallen als kleine cadeautjes uit de hemel. Moge jouw kerst gevuld zijn met wonderen en verrassingen.”
 20. “Kerstmis is niet compleet zonder vriendschap en liefde. Laten we deze kersttijd gebruiken om onze banden te versterken en samen te zijn.”
 21. “Een warme kop chocolademelk, gezellig bij de open haard. Dat is de perfecte setting voor een vredige en zalige kerstavond.”
 22. “De magie van kerst zit niet in de cadeautjes, maar in de liefde die we delen. Moge jouw hart overstromen van liefde en warmte.”
 23. “Kerst brengt families samen, versterkt vriendschappen en creëert kostbare herinneringen. Mogen deze dagen gevuld zijn met liefde en geluk.”
 24. “Een fonkelende ster leidt de weg naar een feest van hoop, vrede en vreugde. Moge jouw kerst net zo stralend zijn als deze ster.”
 25. “Terwijl we het oude jaar afsluiten en het nieuwe begroeten, laten we stilstaan bij de zegeningen van kerst en uitkijken naar een schitterend nieuw begin.”
 26. “Kerstmis is de tijd om te vergeven, lief te hebben en vooruit te kijken naar een nieuw jaar vol mogelijkheden. Moge jouw hart licht zijn en je geest sereen.”
 27. “Een betoverende kerstnacht met geliefden om je heen. Mogen jullie harten gevuld zijn met vreugde en warmte in deze feestelijke tijd.”
 28. “In de glinsterende sneeuw en de twinkelende lichtjes vinden we de ware betekenis van kerst: liefde delen en vrede verspreiden.”
 29. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het de kleine dingen zijn die het leven groots maken. Moge je genieten van de eenvoudige vreugden van deze feestelijke dagen.”
 30. “Een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar vol kansen en avonturen. Moge elke dag van het komende jaar gevuld zijn met liefde en licht.”

Deze voorbeeldzinnen kunnen dienen als inspiratie voor het schrijven van je eigen kerstspreuken en het overbrengen van warme wensen aan vrienden en familie tijdens deze feestelijke periode. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg een persoonlijk tintje toe aan je kerstgroeten!

Het delen van het artikel stellen wij erg op prijs.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*