Vrolijke kerstspreuken

Het is weer bijna kerst! Hoe fijn is dat!? De meeste post wordt verstuurd rond kerstmis. Dat komt natuurlijk door de vele kerstkaarten met vrolijke kerstspreuken die we versturen aan onze familie, vrienden en kennissen. We willen niemand overslaan dus versturen we liever teveel dan te weinig kerstkaarten. Kerstmis is een gezellige en vrolijke tijd. Bekijk hieronder enkele prachtige en erg vrolijke teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Vrolijke kerstspreuken en kerstwensen

Bij deze vrolijke tijd horen net zulke kerstspreuken die je in je kerstkaarten kunt schrijven. Het bedenken van vrolijke kerstspreuken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Wij helpen je graag een handje middels deze website vol warme en toepasselijke kerstspreuken. Hieronder vind je een heleboel kerstspreuken die je kunt gebruiken voor de kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen.

Vrolijke kerst

Vrolijke kerstspreuken

In plaats van lang na te denken over originele vrolijke kerstspreuken, kun je op deze pagina de leukste kerstspreuken voor jou familie, vrienden en kennissen uitzoeken en in de kerstkaarten schrijven. Zo maken we het makkelijk voor je en wordt het schrijven en versturen van kerstkaarten meteen weer een beetje leuker en eenvoudiger.

Voor familie en vrienden

Voor je familie en vrienden is het leuk om een origineel kaartje te schrijven. Je kunt daarvoor de vrolijke kerstspreuken gebruiken. De verschillende voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken, kun je 1-op-1 overnemen maar aanpassen met een persoonlijke stukje is net iets leuker. Verwerk een vrolijk moment van het afgelopen jaar en voordat je het weet is er alweer een kerstkaartje geschreven met een unieke kerstwens.

Vrolijke kerstspreuken
Bron: Greetz
Vrolijke kerstspreuken voorbeelden:
 • Het jaar ging snel voorbij.
  kijk maar kerst en nieuwjaar
  staat weer voor de deur.
  er waren moeilijke dagen.
  maar nu gaan we lachen, dansen, springen.
 • Het is kerst en het is nu feest
  nu vier ik dat gelijk een gekke beest
  prettig kerst prettige feesten
  na ik jullie dit kaart heb voorgelezen
 • Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens
Vrolijke kerstwensen die blij zijn

Dat elke nieuwe dag
Jullie vrede geven mag
en bergen van geluk
Een heel jaar aan een stuk

Het wordt kerst, misschien wel een witte
Want heel stil, zonder gerucht
Dalen kleine witte vlokjes
Uit een donkergrijze lucht

Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede.

Twee dagen met gouden rand
Speciaal om te plezieren
Twee dagen met veel vrolijkheid
Twee dagen om feest te vieren. Zalig kerstfeest

Kerstklokje klingel, klingel maar zacht, dit is de kerst die ik verwacht. Lieve vriendin, fijne kerstdagen

Geen getreur want het is Kerstmis, iedereen is blij dus jij hoort er zeker bij

Kerstmis is die magische deken van warmte om je heen, fijne dagen, beste vriendin

Meer vrolijke kerstteksten

 1. “Kerstmis is als een magisch sprookje, waarin sneeuwvlokken dansen en de lucht gevuld is met gelach. Een vrolijk kerstfeest voor iedereen!”
 2. “Laat de kerstverlichting je hart verlichten en de gezelligheid je ziel verwarmen. Vrolijke kerstdagen vol liefde en geluk!”
 3. “Kerstmis draait niet alleen om geschenken onder de boom, maar ook om de liefde die we delen met degenen om ons heen. Moge jouw hart overstromen van vreugde deze feestdagen.”
 4. “Een kop warme chocolademelk, een knapperend haardvuur en de geur van dennen in de lucht. Dat zijn de ingrediĆ«nten voor een perfecte kerst. Geniet ervan!”
 5. “De kerstman is onderweg met zijn slee vol cadeautjes. Wees lief en geniet van de magie van het seizoen. Vrolijk kerstfeest!”
 6. “Tijdens deze feestelijke dagen, laten we de stress en zorgen achter ons en genieten van de eenvoudige vreugdes van het leven. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!”
 7. “Kerst is als een betoverende melodie die de harten van jong en oud vult. Moge je dagen gevuld zijn met muziek, liefde en lachen.”
 8. “Een kerstboom vol herinneringen, lichtjes die fonkelen als de sterren, en het geluid van vreugdevolle gezangen. Dat is de ware essentie van kerst. Fijne feestdagen!”
 9. “Proost op vriendschap, gezondheid en geluk. Moge deze kerstperiode je hart verwarmen en je huis vullen met liefde.”
 10. “In deze bijzondere tijd van het jaar, laten we de magie van kerst omarmen en de wereld vullen met vriendelijkheid. Vrolijk kerstfeest voor iedereen!”
 11. “Kerst brengt families samen, als de schakels van een onzichtbare ketting van liefde. Moge je omringd zijn door dierbaren en genieten van onvergetelijke momenten.”
 12. “Een glimlach is de mooiste versiering die je kunt dragen tijdens de feestdagen. Laat je hart stralen en verspreid vreugde waar je ook gaat. Gelukkig kerstfeest!”
 13. “Dromend van een witte kerst, maar vooral van warme knuffels en vrolijke momenten. Moge je wensen uitkomen en je hart vervuld zijn van vreugde.”
 14. “Kerst is als een kleurrijk lint dat de dagen van december met vreugde aan elkaar verbindt. Geniet van elk moment en deel de liefde.”
 15. “Net zoals de lichtjes in de kerstboom de duisternis verjagen, moge jouw vreugde alle zorgen verdrijven. Een schitterend kerstfeest gewenst!”
 16. “De geur van versgebakken koekjes, het geluid van kerstliederen en de warmte van een knuffel. Dat is de perfecte receptuur voor een onvergetelijke kerst.”
 17. “Kerstmis is de tijd van geven, niet alleen van cadeautjes, maar ook van liefde, aandacht en vriendelijkheid. Laten we samen een wereld van verschil maken. Vrolijk kerstfeest!”
 18. “Op kerstochtend is de wereld gevuld met verwachting, als een groot cadeau dat wacht om geopend te worden. Moge je dagen gevuld zijn met wonderen en verrassingen.”
 19. “Een kerstkaars brandt helderder als ze wordt gedeeld. Laten we samen het licht van liefde en vreugde verspreiden. Fijne feestdagen!”
 20. “In de kerstkeuken worden recepten gemaakt met een snufje liefde, een scheutje vreugde en een flinke dosis gezelligheid. Proef de magie van het seizoen!”
 21. “Kerstmis is het perfecte excuus om te genieten van lekkernijen zonder schuldgevoel. Eet, drink en wees vrolijk! Fijne kerstdagen!”
 22. “Net zoals elke sneeuwvlok uniek is, is elk moment tijdens kerst bijzonder. Koester de kleine dingen en maak herinneringen die een leven lang meegaan.”
 23. “Een kerstwens komt recht uit het hart, verpakt in warme gedachten en goede intenties. Moge al je wensen uitkomen. Gelukkig kerstfeest!”
 24. “Kerstmis is als een betoverend boek met pagina’s vol liefde, hoop en vreugde. Moge je elk hoofdstuk met een glimlach lezen. Vrolijke feestdagen!”
 25. “In de drukte van de feestdagen, vergeet niet om even stil te staan en de betovering van kerst in je op te nemen. Het zijn de magische momenten die het meest koesteren.”
 26. “Een kerstgroet is als een warme deken op een koude winterdag, troostend en hartverwarmend. Moge deze wens je omhullen met liefde en geluk.”
 27. “Kerst is het seizoen van geven, niet alleen aan anderen maar ook aan jezelf. Gun jezelf wat rust, vreugde en ontspanning. Je hebt het verdiend!”
 28. “Terwijl de sneeuw zachtjes neerdaalt, brengt kerst een vredige stilte met zich mee. Moge deze rustige momenten je ziel kalmeren en je hart vervullen.”
 29. “Een kerstboom is als een symfonie van herinneringen, elk ornament een noot van vreugde. Moge je boom rijk gevuld zijn en je dagen melodieus. Vrolijk kerstfeest!”

Zelf een mooie en vrolijke tekst gevonden voor de tekst of bedacht? Deel dit dan met anderen door hieronder het formulier in te vullen. Tevens zijn wij benieuwd voor welke tekst je gegaan bent. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken!

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*