Kerstspreuken 2024

De kerst is weer in aantocht, de tijd waarin we, ondanks de digitale wereld waarin we leven, graag kerstkaarten met kerstspreuken 2024 versturen en ontvangen. Hiermee wensen we elkaar ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Deze tekst kennen we inmiddels wel. Bekijk in dit artikel de leukste kerstspreuken, erg leuk voor bijvoorbeeld voor op een kerstkaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Originele kerstspreuken 2024

Kan dat ook leuker en origineler? Welke kerstspreuken zijn er allemaal in het jaar 2024 te vinden? Wat zijn de leukste, beste, grappigste, origineelste en bijzonderste kerstspreuken? Dat kun je zien op deze site.

Kerstspreuken 2020

De nieuwste kerstspreuken

We hebben op deze website namelijk heel veel kerstspreuken voor 2024 voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je niet urenlang bezig te zijn met het bedenken van persoonlijke en originele kerstspreuken voor je familie, vrienden en kennissen, maar kun je de kerstspreuken gewoon voor een ieder persoonlijk uitzoeken.

Kerstspreuken voor familie en vrienden

Zo krijgen al je familie, vrienden en kennissen een persoonlijke kerstkaart met een kerst spreuk die volledig bij hen past. Dat is toch veel leuker dan de standaard voorgedrukte teksten die je in iedere kerstkaart terugleest? Misschien ben je wel creatief en knutsel je zelf kerstkaarten in elkaar. Dan is een persoonlijke en originele kerstspreuk natuurlijk helemaal leuk.

Kerstwensen

Het maakt je kerstkaarten helemaal af en je familie, vrienden en kennissen worden er vast heel blij van. En met een beetje geluk jij zelf ook, goed voorbeeld doet tenslotte volgen.

Kerstspreuken
Bron: Greetz
Kerstspreuken voorbeelden:

De kerstman is grappig
hij brengt cadeautjes met kerst
maar er is wel een opdracht
je moet eerst een kerstliedje zingen
voordat je het kerst pakje openen mag

Ik zie de schoonheid
van kerst in jouw ogen
proef de vreugde van
nieuwjaar in jouw stem
wat ik hoor, ruik en voel
bewaar ik voor Valentijn
zalige kerst en gelukkig nieuwjaar

Kerstkaart wensen

 • Van kerst tot nieuwjaar
  hebben we 14 dagen
  voor het bedenken
  van goede voornemens en
  de rest van het jaar voor excuses.
  De beste wensen en geniet volop!
 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!
 • Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Een paar woorden om te zeggen
  dat ik heel veel van je hou
  en geloof me ik beloof je
  na de kerst dan kom ik gauw

Kerstwensen

Korte Kerst spreuken

Mensen maken zich zo druk om wat ze eten tussen kerst en nieuwjaar, maar waar ze zich werkelijk druk om zouden moeten maken is wat ze eten tussen nieuwjaar en kerst.

Een kerstkaars is een mooi iets. Deze maakt helemaal geen geluid en schenkt zichzelf zachtjes weg.

Buiten giert de wind door de bomen,
maar het is warm in mijn huis.
Ik hoop dat jullie met kerstmis komen
zorgen voor lekker feestgedruis.

Meer kerstwensen 2023 – 2024

 1. In het schitterende licht van de kerstster, wensen we je warme momenten van vreugde en liefde. Moge je hart stralen als een fonkelende kerstbal!
 2. Kerstmis draait niet om de cadeautjes, maar om de waardevolle momenten die we delen. Moge jouw feestdagen gevuld zijn met betekenisvolle verbindingen en onvergetelijke herinneringen.
 3. Laat de magie van Kerstmis je omhullen als een knusse deken. Moge deze feestdagen gevuld zijn met vreugde, vrede en overvloedige liefde voor jou en je dierbaren.
 4. Terwijl de sneeuw zachtjes valt, laten we de liefde neerdalen op de harten van hen die we koesteren. Moge je kerst gevuld zijn met tederheid en harmonie.
 5. Kerstmis is het seizoen van geven, een tijd om liefde en vriendelijkheid te verspreiden. Mogen je goede daden als fonkelende lichtjes schijnen in het donker van de wereld.
 6. Laat de sterren aan de hemel je pad verlichten en de kerstbelletjes je herinneren aan de vreugde van het seizoen. Een gezegende kerst en een sprankelend nieuwjaar toegewenst!
 7. Net zoals elk sneeuwvlokje uniek is, zo zijn ook de zegeningen van Kerstmis. Moge je dagen worden gevuld met wonderen en je nachten met vrede.
 8. Terwijl de koude wind waait, mogen warme knuffels en liefdevolle glimlachen je hart verwarmen. Fijne kerstdagen vol genegenheid en geluk!
 9. Elk kerstlichtje herinnert ons eraan dat zelfs in het donkerste van tijden, er hoop en vreugde schijnt. Moge jouw kerst helderder zijn dan ooit tevoren.
 10. Kerstmis is de tijd van het jaar om onze harten te openen voor anderen. Moge jouw vrijgevigheid en mededogen een inspiratie zijn voor de wereld om je heen.
 11. Terwijl we het oude jaar afsluiten en het nieuwe begroeten, laten we dankbaar zijn voor de lessen van het verleden en hoopvol voor de avonturen die komen gaan. Een vreugdevol kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar gewenst!
 12. Moge de geur van versgebakken koekjes en de klanken van kerstliederen je huis vullen met warmte en gezelligheid. Geniet van elk moment van deze feestelijke tijd.
 13. In deze kerstperiode, laten we de glimlach van een kind koesteren en ons herinneren aan de eenvoudige vreugde van het geven. Moge jouw hart lichter zijn en je dagen helderder.
 14. Laat de sterren aan de hemel getuigen van je vreugde en laat de maan je pad verlichten naar een nieuw jaar vol kansen en prestaties.
 15. Net zoals de kerstboom zijn naalden niet verliest in de winter, moge jij standvastig blijven in moeilijke tijden. Een hoopvolle kerst en een krachtig nieuwjaar gewenst!
 16. Moge de kerstlichtjes fonkelen als sterren die je pad verlichten naar een jaar vol liefde, succes en welvaart.
 17. Terwijl de koude winterwind buiten huilt, mogen de warmte van vriendschap en familie je binnen omhullen. Fijne kerstdagen en een knus nieuwjaar toegewenst!
 18. Laat de kerstgeest de harten van allen raken, en moge deze feestdagen een tijd zijn van vrede, begrip en verbondenheid.
 19. Moge de kerstman je huis zegenen met vreugde, de elfjes met gelach en Rudolf met een overvloed aan geluk. Een betoverende kerst toegewenst!
 20. In het boek van het leven is elke dag een nieuwe bladzijde. Laten we samen het hoofdstuk van kerst schrijven met liefde, geluk en samenzijn.
 21. Terwijl de sterren aan de hemel schitteren, wens ik dat je dromen net zo helder mogen zijn. Fijne kerstdagen en een sprankelend nieuwjaar gewenst!
 22. Moge je kerst net zo magisch zijn als een sprookje, en moge het nieuwe jaar je brengen wat je hart verlangt. Veel liefde en zegeningen toegewenst.
 23. Terwijl de kaarsen branden en de kerstliederen klinken, moge je huis gevuld zijn met warmte en gelach. Een vrolijk kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst!
 24. Laat de geest van kerst je leiden naar een wereld van vrede en vreugde, waar elk hart zijn ware thuis vindt. Gelukkige kerstdagen en een schitterend nieuwjaar!
 25. Moge de kerstman je overspoelen met geschenken van liefde en geluk, en moge het nieuwe jaar je pad verlichten met succes en vervulling.
 26. Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen, moge je dagen gevuld zijn met de zuiverheid van het seizoen en moge je nachten stralen als sterren aan de hemel.
 27. In deze feestelijke tijd van het jaar, laten we niet vergeten dat het grootste geschenk van allemaal de liefde is die we delen. Een liefdevol kerstfeest en een stralend nieuwjaar gewenst!
 28. Moge je kerst net zo speciaal zijn als de liefde die je koestert en moge het nieuwe jaar je begroeten met open armen vol kansen en mogelijkheden.
 29. Terwijl we de kaarsen van hoop en vreugde aansteken, moge de duisternis van het verleden wijken voor het stralende licht van de toekomst. Een schitterende kerst en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst!
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*