Kerstspreuken christelijk

Kerstmis is een christelijk feest waarbij we de geboorte van Jezus Christus vieren. Het sturen van kerstkaarten met kerstspreuken christelijk aan je familie, vrienden en kennissen is iets wat bij kerstmis hoort en waar je best even de tijd voor mag nemen. Bekijk in dit artikel de mooiste teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Christelijke kerstspreuken en wensen

Je wil tenslotte niemand overslaan en wenst graag alle mensen in je omgeving fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Het sturen van kerstkaarten is geen kunst, maar het bedenken van mooie, bijzondere, persoonlijke en originele kerst spreuken wel. Als je gelovig bent geef je wellicht de voorkeur aan een christelijke kerstspreuken.

Kerstspreuken - merry christmas

Christelijke kerstwensen voor op een kerstkaart

Deze kun je zelf bedenken als je daar creatief genoeg voor bent, maar je kunt ook een kijkje nemen op deze website. Onder het kopje Kerstspreuken christelijk vind je namelijk meer dan voldoende christelijke kerstspreuken die je in de kerstkaarten aan familie, vrienden en kennissen kunt schrijven om ze een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Originele christelijke kerstspreuken

Bij iedere persoonlijkheid past een bijzondere, persoonlijke en originele christelijke kerstspreuk. En wie weet krijg je zelf ook wel kerstkaarten met bijzondere, persoonlijke en originele kerstspreuken christelijk die speciaal voor jou zijn uitgezocht en volledig op jou van toepassing zijn. Daarmee kan je kerst niet meer stuk.

Kerstspreuken christelijk
Bron: Greetz

Kerstspreuken christelijk voorbeelden:

 • Verstillen met kerst
  dankbaar voor Gods liefde in
  de warme vriendschap
  die ik van jullie ontving
  een gelukkig nieuwjaar dat
  puur, echt en oprecht zal zijn
 • Veel warmte met kerst
  vertrouwen en gezelligheid
  voor het nieuwe jaar
  veel liefde en geborgenheid
  zoals Jezus ons heeft voorgeleefd
 • Er was die nacht geen kerstdiner
  en ook geen boom met lichtjes.
  Er was die nacht bij ‘t licht der maan
  een stil gerucht een kreet, geschrei.
  Een kindje in doeken.
  Je zag slechts Zijn gezichtje.
  God had tot hen gesproken door een kind.
Christelijke kerstwensen

Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen
om gediend te worden, maar om te dienen,
en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.

Wij wensen jullie een vrolijk eind
en een goed begin
Een heel nieuw jaar
volkomen naar je zin

Gezegend nieuw jaar
waarin liefde overwint
God is steeds bij jou
hij ontvouwt mogelijkheden
voor het komende jaar

Kerstspreuken christelijk

De kennis van God hoort met ontzag bekeken
Zijn grootsheid hoort steeds met verwondering geëerd.
Geen mens blijkt er groter dan God is gebleken
van wie de creaties door God hem geleerd

De stilte van kerst
maakt ons oprecht dankbaar voor
het voorbije jaar
het onbekende van nieuwjaar
geeft hoop met God in ons midden

Kerstmis is een feest dat wij met ons allen willen vieren
Te midden van onze geliefden en onze dieren
Het bewust zijn van al het goede wat God ons geeft
En van al het moois wat men heeft beleefd

Meer christelijke kerstwensen

 1. Algemene Wensen:
  • Moge het licht van de kerstster de duisternis in je leven verdrijven en je omringen met Gods liefde en vrede. Fijne kerstdagen!
  • In deze bijzondere tijd van het jaar, moge de geest van Kerstmis je hart vullen met vreugde, hoop en liefde. God zegene je met een gezegend kerstfeest!
  • Moge het wonder van Kerstmis je herinneren aan Gods onvoorwaardelijke liefde en genade. Een vreugdevol kerstfeest voor jou en je dierbaren!
  • Kerstmis is het feest van hoop, liefde en vrede. Moge Gods zegen overvloedig op je rusten en je leiden in het nieuwe jaar. Gezegende kerstdagen!
 2. Bijbelse Citaten:
  • “Want ons is een kind geboren, een zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouders. En men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.” – Jesaja 9:5. Gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
  • “En de engel zei tegen hen: ‘Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal: U is heden de Zaligmaker geboren, namelijk Christus, de Heere.'” – Lucas 2:10-11. Moge de blijdschap van de geboorte van Christus je hart vervullen met vreugde en vrede.
  • “En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond, en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van genade en waarheid.” – Johannes 1:14. Moge de ware betekenis van Kerstmis in al zijn glorie in je leven schijnen.
 3. Liefde en Samen Zijn:
  • Kerstmis herinnert ons eraan dat de grootste liefde ooit in een kribbe is gelegd. Moge Gods liefde je omringen en je vullen met warmte en vreugde. Fijne kerstdagen!
  • Terwijl we de geboorte van Jezus vieren, laten we de liefde delen die Hij ons heeft getoond. Moge je omringd zijn door dierbaren en gevuld met liefde en geluk.
  • Kerstmis is een tijd van samenzijn en het koesteren van kostbare momenten. Moge deze feestdagen gevuld zijn met liefde, lachen en warmte, net zoals de liefde van God voor ons.
 4. Dankbaarheid en Goede Wensen:
  • Te midden van de feestelijke drukte herinneren we ons de grootste gift van allemaal: Jezus Christus. Dankbaar voor Gods onmetelijke genade, wens ik je een gezegend kerstfeest!
  • Moge de vreugde van de kerstperiode je hart vervullen met dankbaarheid voor Gods goedheid en genade. Een gezegend kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!
  • In deze kersttijd, laten we niet alleen geschenken uitwisselen, maar ook dankbaarheid voor de onmetelijke zegeningen die God ons heeft geschonken. Fijne kerstdagen en een gezegend nieuwjaar!

Heb je een vraag, opmerking of wil je een mooie tekst doorgeven dat te maken heeft met een christelijke kerstwens? Reageer dan hieronder.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*