Spirituele kerstspreuken

Het is weer bijna kerst en dat betekent dat we in Nederland weer massaal kerstkaarten gaan schrijven en versturen. Het versturen en ontvangen van kerstkaarten is iets waar ieder mens blij van wordt. De mooiste kerstkaarten zijn de kerstkaarten met bijzondere en spirituele kerstspreuken. Bekijk hieronder de informatie over het vinden van een mooie spirituele tekst voor de kerst.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Spirituele kerstspreuken voor 2023 – 2024

Iets anders dan ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ wat in vrijwel elke kaart te lezen is en daardoor niet persoonlijk of origineel is. Kerstmis is een bijzondere tijd waarin sommige mensen wat spiritueler zullen zijn dan in de rest van het jaar. Spirituele kerstspreuken zijn daardoor leuk en bijzonder om in de kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen te schrijven.

Spirituele kerstspreuken

Spirituele kerstspreuken en kerstwensen

Je kunt op deze pagina verschillende kerstspreuken bekijken die spiritueel zijn. Het schrijven van een kerstkaartje met spirituele kerstspreuken is voor de verandering een leuke afwisseling. Elk jaar dezelfde teksten gebruiken wordt op een gegeven moment ook eentonig, niet waar?

Voor familie en vrienden

Zoek de meest toepasselijke spirituele kerstspreuken voor jou familie, vrienden en kennissen uit, schrijf ze in de kerstkaarten en verstuur ze. Wij weten zeker dat je al je familie, vrienden en kennissen heel gelukkig maakt en wie weet ontvang je dan zelf ook wel kerstkaarten met kerstspreuk uit dezelfde categorie.

Spirituele kerstspreuken
Bron: Greetz
Kerstspreuken voorbeelden spiritueel:
 • Wij wensen je toe
  een jaar vol vreugde en zonneschijn
  Waarin verdriet en pijn
  twee onbekenden zijn
 • De toekomst is nog ingepakt
  Een nieuw jaar is aangebroken
  Gezondheid, liefde en geluk
  In kleur verpakte dromen
 • Deze dag met dít jaartal maak je maar één keer in je leven mee
  Dus maak er wat van!

Spirituele kerstwensen

Herinneringen aan een kerst
kort of lang geleden
geven een speciale glans
aan kerstmis in het heden

Mijn kerstwens voor allen
is eenvoudig en klein
gelukkig te leven
gewoon er voor elkaar zijn.

Een lach, een traan
Hoe zal het ons vergaan?

Wanneer ieder van ons aan de ander iets schenkt,
geeft dit vooral aan, aan wie hij of zij denkt

Een inspirerende en spirituele kersttijd toegewenst en een positief 2024 zal u tegemoet komen

Bouwen aan een goede toekomst begint tijdens kerst 2023 – 2024.

Meer spirituele kerstteksten en wensen

Kerst is een tijd van liefde, vreugde en verbondenheid. Het is een periode waarin mensen samenkomen om de warmte van elkaars gezelschap te voelen en de betekenis van liefde te vieren. Spirituele kerstwensen kunnen diepere, meer zingevende boodschappen overbrengen die resoneren met de geest van het seizoen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die de spirituele essentie van Kerstmis benadrukken:

 1. “Moge het licht van Kerstmis in je hart schijnen en je ziel verwarmen, en mogen vrede en vreugde je pad verlichten op deze heilige dag.”
 2. “In de stille nacht van Kerstmis, mogen de sterren je leiden naar innerlijke rust en sereniteit. Laat de liefde van de Heilige Nacht je hart vervullen met vreugde en mededogen.”
 3. “Kerstmis herinnert ons eraan dat liefde het grootste geschenk is dat we elkaar kunnen geven. Moge je omringd worden door de liefde van familie en vrienden, en moge die liefde je ziel verrijken.”
 4. “Op deze heilige dag van Kerstmis, laten we niet vergeten dat de geboorte van Christus een symbool is van hoop en vernieuwing. Moge je leven worden verlicht met hoop, vrede en liefde.”
 5. “Laat het kerstlicht de duisternis van twijfel en angst verdrijven. Moge je geloof in het goede sterker worden en moge de zegeningen van Kerstmis overvloedig in je leven stromen.”
 6. “Kerstmis herinnert ons aan de eenvoudige waarheid dat het geven beter is dan ontvangen. Moge je vrijgevigheid van geest worden beloond met vreugde en vervulling, en moge je zegeningen vermenigvuldigd worden.”
 7. “In de geest van Kerstmis, laten we dankbaar zijn voor de geschenken van het leven en de liefde. Moge je hart zich openen voor de schoonheid om je heen, en moge je de ware betekenis van Kerstmis ervaren.”
 8. “Op deze betoverende dag van Kerstmis, moge de vrede van Christus je hart vullen en moge de engelen van geluk over je waken. Moge je dagen gevuld zijn met liefde en licht.”
 9. “Kerstmis is een tijd van reflectie en vernieuwing. Moge je de stilte vinden om je innerlijke zelf te horen en moge de wijsheid van het seizoen je leiden naar een jaar vol vervulling.”
 10. “Moge de ster van Bethlehem je leiden op je levenspad, en moge de magie van Kerstmis je geloof in wonderen vernieuwen. Laat het licht van liefde schijnen in elke hoek van je hart.”
 11. “Kerstmis is niet alleen een viering, maar ook een innerlijke reis. Moge je de vrede vinden die voorbijgaat aan begrip, en moge je liefde delen met degenen die het het meest nodig hebben.”
 12. “In de geest van Kerstmis, moge je hart stralen als de kerstster, en moge je liefde verspreiden als het zachte licht van kaarsen. Wees gezegend met een vreugdevolle kerst en een liefdevol nieuw jaar.”
 13. “Op deze heilige dag van Kerstmis, moge je de aanwezigheid van de goddelijke liefde voelen en moge die liefde je ziel verheffen naar nieuwe hoogten van begrip en compassie.”
 14. “Kerstmis herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel. Moge je je verbonden voelen met de wereld om je heen en moge je bijdragen aan de vrede en harmonie op aarde.”
 15. “Moge de kerstengelen je omringen met hun zegeningen, en moge de melodieën van vrede en vreugde je hart vervullen op deze speciale dag. Een gezegende kerst voor jou en je dierbaren.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om de diepere betekenis van Kerstmis te belichten en een spirituele dimensie toe te voegen aan je kerstwensen. Of je nu deze zinnen gebruikt als inspiratie of ze aanpast aan je eigen gevoelens, ze kunnen een mooie toevoeging zijn aan je kerstgroeten en een bron van troost en vreugde voor degenen die ze ontvangen.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*