Bijzondere kerstspreuken

De kerst komt er weer aan, een superleuke tijd waar we met z’n allen enorm van genieten, ieder op zijn of haar eigen manier. Het versturen en ontvangen van kerstkaarten hoort erbij. Of je nu digitaal kerstkaarten verstuurt of nog ouderwets via de post, het is leuk om te doen met bijzondere kerstspreuken. Ga bij de specialist aan de slag en maak een prachtige en bijzondere kerstspreuk op een kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Bijzondere kerstspreuken voor de kerst

Bij het versturen van kerstkaarten horen ook bijzondere kerstspreuken die je op de kerstkaarten kunt schrijven. Zo wens je je familie, vrienden en kennissen eens op een andere manier een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar dan met de standaard zin ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’. Want dat staat tenslotte op vrijwel elke kerstkaart, kennen we nu inmiddels wel en is niet persoonlijk.

Bijzondere kerstspreuken persoonlijk tintje.

Bijzondere kerstspreuken zijn wel persoonlijk. Wil je graag een kerstspreuk of kerstwens op een kerstkaart schrijven maar vind je het lastig om zelf zo’n bijzondere kerst spreuk te bedenken? Geen paniek! Deze website helpt je bij het vinden van de juiste kerstspreuken die je op je kerstkaarten kunt schrijven.

Bijzondere kerstspreuken

Bijzondere kerstspreuken voor familie en vrienden

Je kunt je familie, vrienden en kennissen verrassen met een bijzondere kerst spreuk die je speciaal voor hen hebt uitgezocht. Hoe leuk en persoonlijk is dat!? En misschien ontvang je zelf ook wel kerstkaarten met een extra mooie kerstspreuk. Dan kan je kerst helemaal niet meer stuk!

Bijzondere kerstspreuken
(Greetz.nl)
Bijzondere kerstspreuken voorbeelden:

Een jaar vol kansen
om vreugde te ontdekken
waarin jouw dromen
realiteit worden en inzet
leidt naar nieuwe horizonten

Kerst is een echt feest
van familie en vrienden
we heffen ons glas
onze harten zijn gevuld
met mooie wensen voor elkaar

Kerstkaart
Bron: Greetz
Kerstspreuken en wensen:
 1. Voor speciale mensen
  Deze mooie wensen:
  Met Kerst veel lichtjes en een hagelwit sneeuwtapijt
  Voor 2023 – 2024
  veel succes en vrolijkheid!
 2. Fijne kerst en gelukkig Nieuwjaar!
  dat zeggen we nonchalant tot elkaar.
  Een paar simpele woorden, snel gezegd.
  Maar ik meen ze wel oprecht
 3. Heel ver hier vandaan
  heeft de Kerstman heel zeker
  de mooiste kerstboom
  maar heel dicht bij mij vier ik
  kerst met mijn liefste vrienden

Korte kerstspreuken:

 • Kerst met jou is erg bijzonder, vier je daarom Kerst samen met ons?
 • Met Kerst vier je de geboorte van Jezus, dat vinden wij erg bijzonder. Daarom nodigen wij jullie uit om heerlijk bij ons te komen eten op tweede kerstdag vanaf 15.00 uur.
 • Het bijzondere aan Kerst is dat er tijdens deze dagen overal vreugde, liefde en warmte heerst. Was het hele jaar maar kerstmis!
 • Sinds dit jaar wonen wij samen, Kerst is daarom voor ons extra bijzonder. Graag willen we dat samen met jullie vieren. Komen jullie gezellig bij ons eten met de Kerst?

Meer bijzondere kerstwensen

 1. “Moge de fonkelende lichtjes van de kerstboom je pad verlichten en je omringen met de magie van het seizoen. Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst!”
 2. “In deze feestelijke tijd van het jaar, wens ik je niet alleen vreugde en geluk, maar ook momenten van vrede en bezinning. Moge het nieuwe jaar komen met nieuwe kansen en successen.”
 3. “Laat de kerstbellen rinkelen met een melodie van liefde en harmonie. Ik hoop dat je omringd wordt door dierbaren en dat deze dagen gevuld zijn met warmte en genegenheid.”
 4. “Kerst is het perfecte moment om de magie van vriendschap te vieren. Moge je omringd zijn door vrienden die als sterren aan de hemel schitteren en je pad verlichten.”
 5. “Een kerstboom zonder lichtjes is als een hart zonder liefde. Moge jouw hart deze feestdagen gevuld zijn met onvoorwaardelijke liefde en warmte.”
 6. “Tijdens deze kerstperiode wens ik je momenten van rust te midden van de festiviteiten. Moge je de schoonheid van de stille nacht ervaren en innerlijke vrede vinden.”
 7. “Net zoals de sneeuw zachtjes de aarde bedekt, hoop ik dat je hart wordt bedekt met een deken van geluk en tevredenheid. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!”
 8. “Kerst is niet alleen een seizoen van gulle gaven, maar ook van gulle harten. Moge je genieten van het geven en ontvangen van liefde, en mogen je dagen worden gevuld met onvergetelijke momenten.”
 9. “Een kerstwens is als een ster die aan de hemel verschijnt, een stralend lichtje van hoop en vreugde. Moge jouw wensen uitkomen en je dagen worden verlicht.”
 10. “De geur van kerst leidt ons naar warme herinneringen en geliefde tradities. Ik hoop dat deze kerst gevuld is met betekenisvolle momenten en waardevolle tijd met familie en vrienden.”
 11. “Laat de kerstman niet alleen cadeautjes brengen, maar ook een overvloed aan liefde, vreugde en goede gezondheid. Moge dit feestelijke seizoen je leven verrijken.”
 12. “In de drukte van de kerstdagen, vergeet niet te genieten van de kleine momenten die het hart verwarmen. Moge je dagen gevuld zijn met eenvoudige vreugde en onvergetelijke ervaringen.”
 13. “Terwijl de kaarsen op de kersttafel worden aangestoken, moge hun warme gloed je hart verwarmen en de donkere hoeken van je leven verlichten. Een zalig kerstfeest toegewenst!”
 14. “Kerst is het seizoen van wonderen. Moge je leven worden gevuld met onverwachte verrassingen en magie die zelfs de meest nuchtere harten betovert.”
 15. “Een kerstwens is als een sneeuwvlok – uniek en teder. Moge je wensen neerdalen als zachte sneeuwvlokken en een prachtig landschap van vreugde creëren.”
 16. “Net zoals de kerstster leidde naar de geboorte van hoop, moge jouw pad worden verlicht met hoop, liefde en positiviteit. Een stralend kerstfeest gewenst!”
 17. “Laat de belofte van kerst je hart vullen met verwachting en opwinding voor de toekomst. Moge het nieuwe jaar komen met nieuwe mogelijkheden en dromen die uitkomen.”
 18. “In deze feestelijke tijd, laten we niet alleen de cadeautjes tellen, maar ook de zegeningen. Moge je overvloedig gezegend zijn en je dankbaarheid delen met anderen.”
 19. “Kerst is het moment waarop we stilstaan bij het verleden, het heden omarmen en de toekomst verwelkomen. Moge deze reflectieve dagen je innerlijke rust brengen.”
 20. “Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, herinneren ze ons eraan dat elke vlok uniek is, net als jij. Moge je individualiteit schitteren en je dagen verfraaien.”
 21. “Een kerstwens is als een muzieknoot in een feestelijk lied. Moge de melodie van kerst vreugde brengen in je hart en een glimlach op je gezicht.”
 22. “Net zoals een kerstboom groeit en zijn takken uitbreidt, moge ook jouw leven groeien met liefde, vreugde en voorspoed. Vrolijk kerstfeest en een stralend nieuwjaar!”
 23. “Laat de lichten van de kaarsen niet alleen de duisternis verdrijven, maar ook het licht van mededogen verspreiden. Moge deze kerst de wereld vullen met vriendelijkheid en liefde.”
 24. “Kerst is de tijd om te delen, te geven en lief te hebben. Moge je hart zich openen voor anderen en moge je genieten van de vreugde van vrijgevigheid.”
 25. “In de stilte van de kerstnacht, hoor je vaak de mooiste melodieën. Moge je hart de melodie van vrede en sereniteit ervaren tijdens deze feestelijke dagen.”
 26. “Een kerstwens is als een kaars die de duisternis verlicht. Moge jouw wensen schijnen en een pad van geluk voor je verlichten. Vrolijk kerstfeest!”
 27. “Kerst is de tijd van liefde in actie. Moge je liefde tonen aan degenen om je heen en moge je ontvangen wat je nodig hebt. Een liefdevol kerstfeest gewenst!”

Heb je zelf een mooie kerstspreuk die je wilt delen met anderen? Stuur ons dan een e-mail.

Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*