Inspirerende kerst spreuken

Met kerst wens je elkaar graag het allerbeste toe, ook als je het niet altijd even goed met elkaar kunt vinden. Met kerst kun je alle ellende even vergeten en vergeven en alleen maar genieten van deze mooie tijd met fijne mensen om je heen. Ook verstuur en ontvang je met kerst graag kerstkaarten met mooie inspirerende kerst spreuken.

Maak hieronder je keuze en bekijk de mooiste spreuken en teksten voor de kerst

Kerst
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de KERSTSPREUKEN 2023 - 2024 op Greetz

 • Kerstspreuken met vele voorbeelden op Greetz.nl!

 • Voorgedrukte kerstspreuken in kerstkaartjes

 • Meest gekozen spreuken en wensen!

Maak je keuze:


Inspirerende kerst spreuken

Het leukst is als deze kerst spreuken persoonlijk en bijzonder zijn. En misschien zelfs inspirerend voor de toekomst. Er zijn veel inspirerende kerst spreuken die je in de kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen kunt schrijven. Het kan best lastig zijn om zelf al die kerstspreuken te bedenken, daarom helpen we je graag een handje middels deze website.

Inspirerende kerst spreuken

Inspirerende Kerst spreuken en kerstwensen

Op deze website vind je een groot aanbod inspirerende kerstspreuken die je in de kerstkaarten aan je familie, vrienden en kennissen kunt schrijven om ze een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar te wensen. Zoek uit de inspirerende kerst spreuken op deze website voor al je familie, vrienden en kennissen een persoonlijke spreuk uit, zodat je iedereen op een originele en bijzondere manier een fijne kerst en gelukkig nieuwjaar wenst.

Goed voorbeeld doet volgen dus misschien ontvang je zelf ook wel kerstkaarten met kerstspreuk uit hetzelfde kaliber.

Inspirerende kerst spreuken
Bron: Greetz

Inspirerende kerst spreuken voorbeelden:

 • Wij wensen jullie:
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid en
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  Een gelukkig 2024
 • Ik heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort
 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
Inspirerende tekst voor kerst
Bron: Greetz
Inspirerende kerst spreuken en kerstwensen:

Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
maak elke dag een tikkeltje bijzonder
Voor iedereen het beste- het mooiste wat er is
en telkens weer een ander prachtig wonder

Voor speciale wensen
Deze mooie wensen:
Met kerst veel lichtjes en een hagelwit sneeuwtapijt.
Voor 2024 veel succes en vrolijkheid!

Feestdagen vol warmte,
licht en gezelligheid,
een jaar van geluk
met veel tijd om te genieten
van de fijne dingen van het leven

Inspirerende kerst spreuken en nieuwjaarswensen:

Dit kerststerretje
Schijnt helder en klaar…
Zodat het jullie de weg kan wijzen naar
Een gezond en gelukkig nieuwjaar

De dennenboom staat te geuren,
de soep staat op het fornuis.
Kom toch mijn kerstfeest kleuren.
Ik ontvang je gaarne thuis.

Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
als teken dat ik heel veel van je hou
om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken
want dat is allemaal speciaal voor jou!

Meer inspirerende kerstwensen

Kerst is een tijd van vreugde, liefde en samenzijn. Het is een periode waarin we stilstaan bij de warmte van onze relaties, de vreugde van het delen en de betekenis van mededogen. Wat is een betere manier om deze gevoelens te uiten dan door het sturen van inspirerende kerstwensen? Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je kerstgroeten een extra dosis inspiratie te geven.

 1. Algemene Inspiratie:
  • “Moge deze kerst gevuld zijn met momenten van pure vreugde, onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze inspiratie. Laat het licht van het seizoen je hart verwarmen en je ziel verheffen.”
  • “In deze feestelijke tijd wens ik je niet alleen vreugdevolle kerstdagen, maar ook een nieuw jaar dat barst van nieuwe kansen, groei en inspiratie. Moge je dromen uitkomen!”
  • “Kerst is niet alleen een seizoen; het is een gevoel van liefde, hoop en inspiratie. Mogen deze dagen je hart vervullen met de warmte van vriendschap en de kracht van positieve gedachten.”
 2. Familie en Vriendschap:
  • “De betekenis van kerst komt tot leven in de liefdevolle armen van familie en vrienden. Mogen deze dagen gevuld zijn met lachende gezichten, warme knuffels en inspirerende momenten van verbondenheid.”
  • “Voor mijn dierbare familie en vrienden: moge jullie kerst gevuld zijn met liefde diep als de oceaan, vreugde helder als de sterren en inspiratie zo grenzeloos als de horizon.”
  • “In het hart van vriendschap schuilt de ware geest van kerst. Moge deze feestdagen je omringen met vrienden die als familie voelen en momenten van inspiratie die een leven lang meegaan.”
 3. Reflectie en Dankbaarheid:
  • “Terwijl we het oude jaar afsluiten, laten we reflecteren op de reis die we hebben gemaakt. Mogen de lessen van gisteren ons inspireren voor een nog mooiere toekomst.”
  • “Kerst is een tijd van dankbaarheid. Laten we dankbaar zijn voor de liefde die we ontvangen, de vreugde die we delen en de inspiratie die ons voortstuwt naar betere dagen.”
  • “Te midden van de festiviteiten is het belangrijk om stil te staan bij de zegeningen die we hebben ontvangen. Laten we deze kerst gebruiken als een moment van inspiratie om dankbaarheid te koesteren.”
 4. Hoop voor de Toekomst:
  • “Mogen de sterren van kerstnacht je leiden naar een toekomst vol hoop, waar dromen werkelijkheid worden en elk moment gevuld is met inspiratie.”
  • “Laat deze kerst niet alleen een viering zijn, maar ook een startpunt voor een nieuw hoofdstuk. Moge het komende jaar je pad verlichten met kansen, succes en eindeloze inspiratie.”
  • “Kerst herinnert ons eraan dat er altijd hoop is, zelfs in de donkerste dagen. Laten we samen naar de toekomst kijken met een hart vol hoop en een geest vol inspiratie.”
 5. Wereldwijde Inspiratie:
  • “In een wereld die soms verdeeld lijkt, laten we tijdens deze kerstperiode de inspiratie vinden om bruggen te bouwen, begrip te vergroten en liefde te verspreiden als het mooiste cadeau.”
  • “Moge de geest van kerst niet beperkt blijven tot grenzen, maar de hele wereld omarmen. Laten we samen streven naar vrede, begrip en inspiratie voor een betere toekomst.”
  • “Kerst herinnert ons eraan dat we de kracht hebben om positieve verandering te brengen. Laten we deze inspiratie gebruiken om samen te werken aan een wereld waarin liefde de overhand heeft en vrede heerst.”
Last updated: 27 november 2023

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*